Quantcast

Neeilinis koncertas – skambėjo visa mokykla

Muzikantų ir Šv. Cecilijos dieną Kauno sakralinės muzikos mokykla paminėjo ypač išradingai. Muzikos ritmai suskambo ne tik pagrindinėje salėje, bet užliejo ir visus mokyklos kampelius.

Neeilinis koncertas

Lapkričio 22 d. laikoma Šv. Cecilijos, muzikantų diena. Europoje šventoji Cecilija buvo laikoma vargonininkų, instrumentų gamintojų, muzikantų, dainininkų ir poetų globėja. Seniau Suvalkijoje sakyta, jog jei vyrai nori gauti dainininkę žmoną, turėdavę Šv. Cecilijos dieną sukalbėti devynerius poterius.

Antradienį, minint muzikantų dieną, Kauno sakralinės muzikos mokykloje surengtas koncertas „Skambanti mokykla“, kurio metu netilo įvairios melodijos. Pačioje senamiesčio širdyje, M.Valančiaus gatvėje, įsikūrusios mokymosi įstaigos bendruomenė „Skambančios mokyklos“ garsais pristatė atnaujintas patalpas.

Tėvelius, mokytojus, Kauno savivaldybės atstovus mokiniai pasitiko prie M.Valančiaus gatvėje esančio įėjimo. Didelis choras skambiais jaunimo balsais pasveikino svečius. Po to klausytojai žengė į vidų, kur pasitiko arfa grojantis Dovydas. Svečiai keliavo po visą mokyklos pastatą, o įvairiose klasėse ir mokyklos kertelėse kūrinius atliko Sakralinės muzikos mokyklos mokiniai. Toks koncertas mokykloje rengiamas pirmą kartą.

„Negalime pasigirti viena didele sale, kurioje tilptų mūsų du šimtai moksleivių, tačiau kiekvienas mokyklos segmentas – keturi chorai, ansambliai, orkestrai, yra savo darbo ir mokslo vietoje, todėl tai galimybė aplankyti visus“, - sakė Kauno sakralinės muzikos mokyklos direktorius dr. kun. Vilius Sikorskas.

Paliko įspūdį

Į neįprastą koncertą atėję mokinių tėveliai džiaugėsi proga pamatyti ne tik dainuojančias savo atžalas, bet ir išgirsti mokyklos chorų pasirodymus. Susirinkusieji negailėjo plojimų mažiesiems talentams ir dėkojo už suteiktą galimybę antradienio vakarą praleisti kitaip.

„Ačiū, koncertas gražus, neįprastas, nes sujungtas nuo gatvės, baigiant viršuje, kur mažyliai laukia. Tikrai labai įdomu, netradicinis, nes visi nėra susėdę į vieną vietą, o dabar gali nueiti paklausyti, kur nori. Taip naujai pateikta, bent jau man neteko tokiam koncerte dalyvauti“, - sakė savo dukros atėjęs pasiklausyti Liutauras.

Jis tikino, kad šviesios sienos mokyklai tinka. Dabar mokykla atrodo gerokai šviesesnė ir gražesnė.

Atsinaujinusi mokykla

Sakralinės muzikos mokyklos direktorius dr. kun. V. Sikorskas tikino, kad tokiu koncertu miestui prisistatė kaip atsinaujinusi mokykla. Nors mokymosi įstaiga priklauso savivaldybei, partneriai paspartino mokyklos renovaciją, tad dabar skambės ne tik muzikos garsai, bet iš mokyklos skils ir šviesa.

„Lygiai prieš metus kilo abejonės, ar ši mokykla gali būti, ar negali. Bet dabar matome, kad tikrai galime būti. Šventę pradėjome nuo kiemelio, nes jis liudija 26 mokyklos metus. Šiemet sutvirtinome mokyklos fasadą, nes specialistai jau sakė, kad jis galėjo bet kada nuslinkti žemyn. Atnaujinome ir daugiau vietų“, - sveikinimo kalboje sakė mokyklos vadovas.

M.Valančiaus g. 8 įsikūrusioje mokykloje buvo sutvirtinti ir pamatai, nudažytos kelios sienos, tad dabar praeivius pasitiks taip pat šviesus ir jaukus pastatas. Mokyklos direktorius V.Sikorskas tikino, kad seniau buvo gėda būti prestižinėje miesto vietoje, tačiau praeivius pasitikti apšepusiomis sienomis.

Po renovacijos naujomis spalvomis nušvito ir mokymosi įstaigos vidus. Šviesiais dažais nudažytos sienos, nauji šviestuvai, sutvarkytos grindys – tai tik dalis darbų, kurie buvo atlikti. Patys mokiniai prašė, kad būtų atnaujintos erdvės, kur jie laukia tėvų, rengiasi pamokoms.

„Koridorius buvo pati niūriausia mokyklos vieta, pro čia mokiniai kiekvieną kartą ateidavo ir išeidavo. Kapitalinis remontas atliktas pirmame ir antrame aukštuose, suremontuoti vaikų sanitariniai kambariai“, - koncerto pertraukų metu pristatinėjo mokyklos bendruomenės atstovai.

Direktorius V.Sikorskas džiaugėsi, jog per pusmetį pavyko pritraukti rėmėjų, tad mokykla galėjo nupirkti ne tik darbui reikalingus kompiuterius, spausdintuvus, televizorius, per kurį galima peržiūrėti vaikų repeticijas bei naudotis mokymosi tikslais. Taip pat gerų žmonių dėka mokiniams nupirktas ir naujas pianinas bei kitos reikalingos mokymosi priemonės, todėl vadovas tikisi, kad galės suteikti mokiniams dar daugiau žinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PRITARIANTI

PRITARIANTI portretas
ŽINANTIEMS IR NEŽINANTIEMS TEISYBĖS parašėte stipriai, bet teisingai. Ačiū :)

ŽINANTIEMS IR NEŽINANTIEMS TEISYBĖS:

ŽINANTIEMS IR NEŽINANTIEMS TEISYBĖS: portretas
jei kam kas neaišku: senoji direktorė budama 80 m gavo pilnas 6 mėn išeitines, bet buvo įdarbinta vėl iš pirmos dienos..., jos dukra vadovavo vienam chorui gyvendama Anglijoj, parvykdama vieną kartą į du - tris mėnesius, o 81 m. direktorės vyras buvo "natų daugintojas" pilnu etatu... Sužlugus šei "TĄSAI", kai kurių "komentatorių" nuomone, sužlugo ir mokykla, juokas ima, VISI, KURIE NORITE PAMATYTI SAVO AKIMIS, TIESIOG ATEIKITE Į MOKYKLA IR BE JOKIŲ PIARŲ AR APSKAIČIAVIMŲ PAMATYKITE PATYS SAVO AKIMIS KAIP JI "SUŽLUGUS" ATRODO...

Labai patenkinta

Labai patenkinta portretas
Baisus buvo netik šios mokyklos pastatas... Daug blogesnė buvo atmosfera. O dabar viskas priešingai pasidarė. Graži mokykla, bet dar gražesnis vidinė atmosfera, bendravimas ir t.t. Neįtikėtini pasiekimai per tokį trumpą laiką. Pasirodo stebuklų būna. O buvusiai direktorei tikrai yra už ką dėkoti, nes tokį nuostabų naująjį vadovą išrinko.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių