Quantcast

Nauja platforma kviečia „Atsibusti, sukrusti“

  • Teksto dydis:

Kritinis mąstymas, kultūrinė įvairovė, atvirumas, nuolatinis mokymasis ir augantis kultūros tempas Kaune – kol kas tik siekiamybė.

Pažadinti miesto kultūrines organizacijas, įkvėpti joms noro kelti ambicingus ir drąsius tikslus bei siekti aukščiausios kokybės pasirengusi "Kaunas 2022" komanda kviečia į būtent tam įžiebtos platformos "Atsibusk, sukrusk" pristatymą. Jis spalio 31 d. nuo 15 val. vyks Kauno kultūros centre "Tautos namai" (Vytauto pr. 79).

Pagrindinėje "Kaunas 2022" programoje užfiksuota vizija – tapti šiuolaikine sostine, atsikračiusia laikinumo šešėlio ir kuriančia atvirą miestą, kuriame kiekvienas pilietis aktyviai dalyvauja įgydamas kultūrinės patirties. Taigi metai iki 2022-ųjų yra prasminga kelionė, naujam iššūkiui sujungianti kultūros kūrėjus ir visus miesto gyventojus. Kultūros lauko pokyčių platforma "Atsibusk, sukrusk" taps šios kelionės palydovu, siekiančiu sustiprinti kultūros sektorių, atskleisti jo galimybes bei padėti pasirengti 2022 m. iššūkiams.

"Kviesime kultūros organizacijas, savo partnerius, menininkus ir bendruomenes įsitraukti į netikėtas partnerystes, išbandyti inovatyvius kūrybos modelius, inicijuoti naujus eksperimentinius bendradarbiavimo modelius ne tik tarp skirtingų sektorių, bet ir su Europos šalių partneriais", – pasakoja platformos "Atsibusk, sukrusk" kuratorė Daiva Citvarienė.

Programos "Kaunas 2022" komanda daugiau apie programos tikslus bei artimiausius planus papasakos ir į diskusiją permąstyti kultūros sampratą, jos reikšmę šiuolaikiniame pasaulyje bei kultūros organizacijų vaidmenį miesto gyvenime pakvies susitikimo "Tautos namuose" metu.

Renginio trukmė – 2 val. Iš kiekvienos miesto ir rajono kultūros organizacijos (ar padalinio) laukiama po 1–2 atstovus.

Registracija į renginį vyks iki spalio 27 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių