Quantcast

Moters diena su „Apolonu ir jo mūzomis“

  • Teksto dydis:

Bundant pavasariui Kauno šokio teatras "Aura" ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) kamerinis orkestras kviečia paminėti Tarptautinę moters dieną koncerte "Apolonas ir jo mūzos".

Bundant pavasariui Kauno šokio teatras "Aura" ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) kamerinis orkestras kviečia paminėti Tarptautinę moters dieną koncerte "Apolonas ir jo mūzos".

Renginio metu skambės gražiausi kompozitorių Piotro Čaikovskio ir Igorio Stravinskio kūriniai (dirigentas Jonas Janulevičius), kerinčią muziką įkūnys jausmingas Kauno šokio teatro "Aura" spektaklis "Apollo" (choreografė Birutė Letukaitė).

Apolonas meno istorijoje pristatomas kaip vyriškumo ir grožio simbolis. Bet ar dabartiniame pasaulyje toks vyriškumas vis dar egzistuoja? Koks šiuolaikinės moters ir vyro santykis? Gal Apolonas – tik moterų vaizduotės vaisius?

"Auros" ir VDU kamerinio orkestro draugystė užsimezgė 2012 m., kai buvo sukurtas pirmas bendras projektas. Gyvos muzikos ir judesio draugystė pasiteisino, tad 2014 m. per Kultūros naktį Vilniuje žiūrovams buvo pristatyta jau trečioji bendra kūrėjų premjera "Apollo". Ketvirtą koncertinį sezoną pradėjęs VDU kamerinis orkestras iki šiol yra vienintelis profesionalus kamerinis orkestras Kaune. Kolektyvas įkurtas ne tik siekiant plėsti klasikinės muzikos bei šiuolaikinių jos interpretacijų kultūrą laikinojoje sostinėje, bet ir tarptautiniu lygiu atstovauti Lietuvai, mūsų miestui bei universitetui.

VDU kamerinis orkestras ir Kauno šokio teatro "Aura" ragina dovanoti nepamirštamas klasikos akimirkas bei praleisti šventinį vakarą drauge su muzikos ir šokio mūzomis.


Kas? Šventinis koncertas "Apolonas ir jo mūzos".
Kada? Kovo 7 d. 18 val.
Kur? VDU Didžiojoje salėje (S.Daukanto g. 28).



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar vis dar minima

ar vis dar minima portretas
ši rozos liuksemburg ar kitokios socialistės išgalvota moters diena, kitaip tariant, didžiausio moters pažeminimo diena metuose? juk tik šią dieną visi su dirbtinėm šypsenom perka ir neša gėles, demonstruodami savo meilę moteriai, bet tik šią dieną, kitomis dienomis tie patys "džentelmenai" rodo visai kitokį požiūrį į moterį, tad tikrai nemalonu stebėti šį visuotino idiotiško demonstravimo spektaklį. Ir visai kitokios nuotaikos apima, kai švenčiama tikrai šventa diena - Motinos diena.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių