Quantcast

Iš molio lipdė karinius ženklus

Vytauto Didžiojo karo muziejus šeštadienį kvietė ne tik apžiūrėti muziejaus ekspoziciją. Čia veikusiose keramikos dirbtuvėlėse buvo galima nusilipdyti karinius ženklus ir simbolius.

Šeštadienio popietę prie stalo pagrindinėje muziejaus ekspozicijų salėje būriavosi vaikai. Aprūpinti reikiamomis priemonėmis – moliu ir specialiomis formomis – pasiraitoję rankoves jie gaminosi karinius simbolius primenančius ženklus.

„Nulipdysiu po ženklą visai šeimai: mamai, tėčiui sau ir šuniukui Uogai. Mamai nulipdysiu laimingiausią – su liūtu“, – sėdusi iš molio lipdyti simbolius, čiauškėjo penkiametė Rusnė.

Molinose mažųjų rankose ėmė ryškėti patrankos, tankai, sraigtasparniai ir liūtai muziejaus simboliu tapusių liūtų skulptūrą primenanti forma,.

„Patranka – ankstesnių laikų ginklas, tankai ir sraigtasparniai naudojami iki šiol, o liūtas simbolizuoja stiprybę, be to, jis yra tarsi muziejaus simbolis – pasižiūrėkite atidžiau, ar jis jums neprimena priešais muziejų stovinčių skulptūrų?“ – padėdama vaikams formuoti figūras iš molio pasakojo muziejaus darbuotoja Dominyka Gimžauskaitė-Šilkaitienė.

„Mes atvažiavom iš Panevėžio. Man šiandien Kaune buvo sportinių šokių konkursas – laimėjau ketvirtą vietą. Po to su tėčiu nusprendėm užsukti čia. Kai ką nulipdžiau, o dabar apžiūrėsim muziejų“, – pasakojo aštuonmetė panevėžietė Nora Dainytė.

Savaitgaliais muziejuje dažnai rengiamos kūrybinės dirbtuvėlės ar vyksta edukacijos. Sekti jų grafiką galima muziejaus paskyroje feisbuke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių