Quantcast

Meilės dieną – į muziejų

  • Teksto dydis:

Meilės diena muziejuje? O kodėl gi ne? Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus kviečia prisiminti gražiausias meilės istorijas ir atgaivinti seniai pamirštą meilės laiškų rašymą. Vasario 14-ąją siūlomos netgi dvi teminės edukacijos M. K. Čiurlionio galerijoje bei M. Žilinsko dailės galerijoje.

Kada gavote tikrą meilės laišką? Kada savo brangiausiam žmogui tokį parašėte? Neatidėliokite: laiškus rašyti bus galima visos šv. Valentino dienos metu, M. K. Čiurlionio dailės muziejaus darbo valandomis, o gido vedama programa vyks 11, 13 val.

M. K. Čiurlionio laiškų padedami muziejininkai papasakos apie smagius menininko kuriozus bei tai, kokiomis sparnuotomis frazėmis Mykalojus Konstantinas Čiurlionis pelnė savo mylimosios Sofijos Kymantaitės prielankumą. Programos metu visiems norintiems bus siūloma, pasitelkiant tušą, plunksnas bei, žinoma, nepaprastus  M. K. Čiurlionio žodžius, sukurti išskirtinį atvirlaiškį. Įėjimas su muziejaus bilietu.

Vasario 14 d. 14 val. visi, nusiteikę ne tik žaismingai, bet ir prasmingai paminėti Meilės dieną, kviečiami į nemokamą renginį „Mykolas Kleopas Oginskis ir dvi jo mylimosios“ M. Žilinsko dailės galerijoje. Renginys skirtas vyresnei auditorijai ir pažymėtas N-16 ženkleliu.

Kunigaikščių Oginskių dailės kolekcijos parodoje „Veidai iš būtojo laiko“ susipažinsite su M. K. Oginskio asmenybe, charakteriu, vertybėmis bei jo šeima. Išgirsite įdomių faktų apie šios įžymios dinastijos gyvenimą, likimo vingius bei epochos istorines peripetijas. Pamatysite to meto dailininkų drobėse visoje didybėje ir prabangoje įamžintus M. K. Oginskio, jo dviejų žmonų Izabelės Lasockos ir Marijos de Neri portretus.

Lankytojams bus pristatyti Apšvietos laikotarpio garsių vyrų laiškų fragmentai, užfiksavę intriguojančius, širdingus, ilgesingus ir aistringus M. K. Oginskio bei jo amžininkų – Vienos kompozitorių Mocarto ir Bethoveno, Prancūzijos imperatoriaus Napoleono Bonaparto – žodžius mylimosioms, kurie galbūt įkvėps ir jus parašyti meilės laišką savo draugui ar draugei, sutuoktiniui, sūnui ar dukrai. Rašysite senoviškai – plunksna ir tušu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių