Quantcast

Medžioklės parodoje – Lietuvos istorija

  • Teksto dydis:

Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje šeštadienį atidaryta išskirtinė paroda, kurioje galima išvysti įvairiausių medžioklės trofėjų.

Parodos rengėjai – medžiotojų sąjungos "Gamta" ir Sūduvos, o projektas skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui.

Per visą medžioklės parodos Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje laiką, iki rugpjūčio 4 d., vyks paskaitos, pokalbiai, praktiniai mokymai. Koncertuos medžioklės ragų ansamblis, bus mokoma pažinti laukinius paukščius, išgyventi miške pasiklydus, prisivilioti tauriuosius elnius bei stirninus, supažindinama su medžioklės kultūra ir medžiotojo įvaizdžiu visuomenėje, su medžioklinių šunų veislėmis, su retomis saugomomis gyvūnų rūšimis, naudingų žinių žemės ir miškų savininkams suteiks teisininkas.

Šioje mūsų valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtoje parodoje didelį dėmesį skiriame edukacijai.

Parodos lankytojams bus pateikta išsami informacija apie pagrindinių Lietuvoje gyvenančių gyvūnų biologiją, o budintys medžioklės trofėjų ekspertai galės atsakyti į klausimus.

Daugiau nei 1,5 tūkst. trofėjų, kuriuos išvys parodos lankytojai, surinkti daugiausia iš Lietuvos miškų ir laukų, bet kai kurie atkeliavo ir iš Baltarusijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos bei iš septynių Afrikos valstybių, kuriose leidžiama medžioti.

Parodos lankytojai gali išvysti šimtus eksponatų: nuo stirninų, elnių, danielių, briedžių ragų, šerno ilčių iki žirafos, antilopės, liūto ar Marko Polo trofėjų. Vis dėlto pagal ES standartus nebus eksponuojami trofėjai tų sumedžiotų gyvūnų, kurių viešas demonstravimas draudžiamas: rudosios meškos, lūšies, plėšrių paukščių ir pan.

Lankytojai gali ne tik susipažinti su didžiojoje salėje eksponuojamais trofėjais, kurių kiekvienas bus paženklintas lentele su medžiotojo pavarde ir trofėjui skirtais balais, bet, užsukę į gretimą salę, papildyti žinias apie Lietuvos medžioklės istoriją.

"Šioje mūsų valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtoje parodoje didelį dėmesį skiriame edukacijai, – pasakojo vienas Medžioklės parodos organizatorių Lietuvos medžiotojų sąjungos "Gamta" prezidentas Raimondas Ribačiauskas. – Rodome, kaip glaudžiai visą laiką buvo susijusios medžioklė ir Lietuvos visuomenės raida. Šią neįkainojamą istorinę medžiagą surinko Algirdas Brukas."

"Egzistuoja dviejų rūšių medžiotojai, – aiškino R.Ribačiauskas. – Tai medžiotojai – gamtos globėjai ir medžiotojai – mėsininkai, arba šauliai. Medžiotojai – gamtos globėjai saugo gyvūnus, puikiai išmano jų biologiją, maitina per sunkmetį, o už globą leidžia sau pasiimti vieną kitą trofėjų, nepakenkdami populiacijai, bet prisidėdami prie protingo jos reguliavimo. O tie, kuriuos vadinu mėsininkais, tik teršia medžiotojų vardą ir kuria blogą, visuomenę pykdantį įvaizdį. Džiaugiuosi, kad tokių medžiotojų yra gerokai mažiau nei tų, kurie su gamta draugauja. Tik tokių medžiotojų dėka Lietuvoje šiandien gyvena stumbrai, taurieji elniai, bebrai, danieliai, aptvaruose laikomi muflonai ir dėmėtieji elniai, kurie anksčiau buvo iš dalies ar visai išnaikinti."

Parodos rengėjų tikslas – supažindinti lankytojus su Lietuvos medžioklės istorija, kultūra ir perspektyva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kazkas

kazkas  portretas
ir vel tas pats straipsnis apie zudikus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių