Quantcast

Per M. K. Čiurlionio gimtadienį nėrė į fantazijų pasaulį

Šeštadienį kauniečiai rinkosi švęsti gimtadienį. Ne savo – pagarba buvo atiduota Lietuvos dailės ir muzikos klasikui Mikalojui Konstantinui Čiurlioniui.

Šeštadienį kauniečiai rinkosi švęsti gimtadienį. Ne savo – pagarba buvo atiduota Lietuvos dailės ir muzikos klasikui Mikalojui Konstantinui Čiurlioniui.

Siūlė ekskursijas

Minint 139-ąsias menininko gimimo metines šiandien lankytojai buvo kviečiami nemokamai apžiūrėti Nacionalinio M.Čiurlionio muziejaus ekspoziciją, sudalyvauti teminėse ekskursijose ir kartu su vaikais pafantazuoti kūrybinėse dirbtuvėse.

Specialiai šią dieną į muziejų atėjusi ponia Teresė teigė užsiregistravusi į visas tris gimtadienines ekskursijas. Paklausta, ar nepavargs, moteris nusijuokė: “Aišku, kad ne!”.

“Labai džiugu, labai geras renginys. Stebiuosi, kad ir pakankamai žmonių susirinko, – džiaugėsi moteris. Kitam, jubiliejiniam M.K.Čiurlionio gimtadieniui ji siūlytų surengti gyvos muzikos koncertą pagal kompozitoriaus kūrybą. – "Man atrodo, kad būtų labai gražu, iškilmingiau. Bet ir dabar gražu, kad po ekskursijos penkiolika minučių galime pasiklausyti muzikos”.

Ieškojo reprodukcijos

Ponia Teresė prisipažino mėgstanti lankytis visuose muziejuose ir jų renginiuose, tačiau yra ir M.K.Čiurlionio gerbėja. “Jis yra mūsų pasididžiavimas", – sakė pašnekovė.

Moteris ieškojo dailininko paveikslo “Raigardo slėnis” reprodukcijos, kurią norėjo įsirėminti. “Mano anūkas Raigardas, – šypsojosi Teresė. – Jau kiek metų ieškau, bet nerandu niekur šito darbo.”

Pasak jos, nors anūkai dar maži, bet jau lanko kultūrinius renginius. “Nuo to ir reikia pradėti”,  – ankstyvos edukacijos naudą akcentavo kaunietė.

Kūrė savo paveikslą

Įvairių kūrybinių užsiėmimų vaikams nuolat siūlantis Nacionalinis M.K.Čiurlionio muziejus ir klasiko gimtadienio dieną kvietė vaikus bei suaugusiuosius pasinerti į savo ir dailininko fantazijų pasaulį.

“Į M.K.Čiurlionio kūrybą galima žiūrėti iš labai daug pusių. Galima ir labai profesionaliai, ir labai žaismingai, – pasakojo gimtadienines kūrybines dirbtuves vedusi muziejininkė Toma Šilinaitė. – M.K.Čiurlionis tikrai skatina įvairiausias fantazijas.”

Anot T.Šilinaitės, dailininkas tapė nemažai pasakų, o pasakos labai tinka darbui su vaikais. Tad ir šių kūrybinių dirbtuvių tema – pasakos debesyse.

“M.K.Čiurlionios nutapė paveikslą “Karalaičio kelionė”, kuriame visi personažai ir scenografija yra danguje, iš debesų. Ir mes pasiruošėme tokį dangų, kuriame kviečiame ir vaikus, ir suaugusiuosius fantazuoti, iš debesų sukurti savo gyvą paveiklą”, – apie dirbtuves pasakojo jų vedėja.

Pasakų tema šeštadienį buvo gvildenama ir vienoje iš ekskursijų. Tad pirmiausia žmonės buvo kviečiami susipažinti su M.K.Čiurlionio kūryba, o vėliau sukurti savo paveikslą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tautietis

Tautietis portretas
Kas norėjo, tas rado :D

L.a.a

L.a.a portretas
Čia patyčios? parašyti info post factum? Net kaunas .lt tinklapyje nebuvo info, tai čia pasislėpę pravedė renginį?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių