Quantcast

Lėlių teatras atvėrė duris naujajam sezonui

Paskutinį rugpjūčio sekmadienį Kauno valstybinis lėlių teatras pakvietė į nuotaikingas vasaros palydėtuves ir 59-ojo sezono atidarymo šventę "Į Pasakų šalį – su fotoaparatu!"

Jau dvidešimtus metus rengiamoje šventėje mažieji žiūrovai galėjo nukeliauti į margaspalvę Stebuklų šalį, įsikūrusioje teatro prieigose ir Miesto sodo teritorijoje. Spalvinguose paviljonuose jų laukė išskirtinės teatro lėlės ir pasakų personažai, kuriuos buvo galima pažinti iš arti ir kartu įsimažinti fotografijose.

Į šventės šurmulį įsiliejo Lėlių teatro draugai ir partneriai, vaišinę saldžiais skanėstais, pakvietę patirti meno terapijos poveikį, piešti, lipdyti, kurti ar išbandyti save atliekant mokslinius eksperimentus. Po šventės mažieji žiūrovai buvo pakviesti į pirmąjį sezono spektaklį "Noriu – negalima, reikia – nenoriu".

Šventei praūžus, teatras kviečia apsilankyti naujojo sezono spektakliuose, tarp kurių, be anksčiau pastatytų, numatomos ir trys premjeros, iš kurių dviejose skleisis lietuvių pasakų mitologinis pasaulis, jo pamokos ir gyventojai.

Pirmoji premjera numatoma jau rugsėjo antroje pusėje. Tai  Agnės Sunklodaitės režisuota pasaka "Pūgos durys" pagal Rimvydo Stankevičiaus eiliuotą kūrinį. Vizualioje vėjuotojo pasakoje laumių troboje bus kalbama apie žmogaus pasirinkimo galimybes.

"Kuriame spektaklį apie žmogaus moralinį pasirinkimą ir likimą. Mus kamuoja klausimas, kiek žmogaus gyvenimą lemia jo paties pasirinkimas ir kiek likimas. Jis visada atviras, nes nors vieną akimirką atrodo, kad tave valdo likimas, kitą jau galvoji, kad ir tu pats gali šį tą nuveikti, kad tas likimas tau būtų palankus. Šį klausimą sau keliame jau nuo mažų dienų..." – pasakoja režisierė A.Sunklodaitė.

Kita premjera, nukelsianti į pasakiškąją realybę, – "Pelenės" inscenizacija pagal Charles'o Perrault, Brolių Grimų ir Eugenijaus Švarco pasakas, kurios ėmėsi Kauno lėlių teatre jau vienuolika spektaklių pastatęs režisierius Olegas Žiugžda iš Baltarusijos. Spektaklis numatomas ateinančių metų pavasarį, kovą.

Gruodžio mėnesį tradiciškai įvyks šventinė premjera. Šiemet tai – po penkerių metų atnaujinamas kalėdinis spektaklis "Kalėdų saulė". Spektaklio režisierius – Andrius Žiurauskas.

Viena iš jau išmėgintų ir pasiteisinusių idėjų – išvažiuojamųjų lėlių parodų ciklas restauruotose Lietuvos pilyse ir dvaruose. Šią vasarą lėlės buvo įsikūrusios Raudondvario dvare, o rudenį ketinama jas eksponuoti Biržų pilyje.

Dar vienas naujo sezono akcentas – toliau bus įgyvendinamas sumanymas Lietuvoje steigti simbolinius teatro filialus regionuose. 2016 m. balandį buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Marijampolės kultūros centru.

Pavasarį numatoma ir seniai laukta teatro rekonstrukcija, paliesianti kelias erdves: didžiąją salę su vestibiuliais, mažąją salę ir muziejų.

"Naujasis sezonas bus išskirtinis. Visų pirma tuo, kad pirmą kartą beveik per 60 teatro veiklos metų gausime finansinę paramą, leisiančių iš dalies rekonstruoti teatro pastatą. Permainos palies bent du trečdalius teatro pastato", – džiaugiasi teatro vadovas Sigitas Klibavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių