Quantcast

Kūrybinio dueto vaisius – premjera Florencijoje

  • Teksto dydis:

Vieno garsiausių scenos menų festivalio "Fabbrica Europa" (Italija) publikos gegužės 11–13 d. laukia ypatinga premjera. Florencijoje vykstančio festivalio publikai tris vakarus bus rodomas Kauno šokio teatro "Aura" spektaklis "Tvisteris". Jį su Kauno šokio teatro"Aura" trupe sukūrė italų choreografas Salvo Lombardo.

Tai jaunas italų kūrėjas, gimęs Katanijoje, šiuo metu gyvenantis Romoje, jau spėjo pelnyti dėmesį gimtojoje šalyje ir užsienio festivaliuose. Jis mokėsi ir dirbo su Italijoje ir tarptautiniame kontekste žinomais menininkais, tarp jų, ir su garsiojo Romeo Castellucci seserimi Claudia Castellucci.

Šiuolaikinių scenos menų festivalio "Fabbrica Europa" steigėja ir meno vadovė Maurizia Settembri "Aurą" pakvietė bendradarbiauti su minėtu italų kūrėju. Projektų ir gastrolių į užsienį nestokojantis teatras, nepaisant sausakimšos darbotvarkės, su garsiojo italų festivalio organizatoriais sukirto rankomis.

Iš karto po Naujųjų metų į Kauno šokio teatrą "Aura" su kūrybine komanda atvyko italų choreografas S.Lombardo.

Sausio pabaigoje buvo sukurtas spektaklio eskizas, surengta atvira repeticija ir kūrybinės grupės susitikimas su šiuolaikinio šokio publika, pasidalyta mintimis apie kūrybinį procesą ir spektaklio užmanymą. Antrajame projekto etape Kauno šokio teatro "Aura" šokėjai vyko tęsti kūrybinio proceso į Italiją.

"Už šią nuostabią galimybę garsinti Lietuvą ir visus turtinančią kūrybinę partnerystę esame nepaprastai dėkingi festivalio "Fabbrica Europa" meno vadovei Mauriziai Settembri ir projekto koordinatorei Giedrei Bagdžiūnaitei", – sakė "Auros" atstovė viešiesiems ryšiams Edita Kiznienė.

Italijoje publikos pripažinimą ir festivalių organizatorių pagarbą per pastaruosius trejus metus žaibiškai užsitarnavusi "Auros" trupė užvakar apsigyveno Lietuvos garbės konsulate – nuostabiame 1930 m. pastatytame Lietuvos garbės konsulo Enriko Palasciano šeimos name. Choreografę Birutę Letukaitę ir projektų koordinatorę Eglę Marčiulaitytę į svečius priėmė pats Lietuvos garbės konsulas Toskanoje Enrico Palasciano, einantis šias pareigas jau devynerius metus.

Festivalio "Fabbrica Europa" scenoje Kauno šokio teatras "Aura" spektaklį "Tvisteris" šoks net tris vakarus.


Kas: ROS ir Fondazione Fabbrica Europa Per Le Arti Contemporanee koprodukcijos TWISTER (chor. S.Lombardo) pristatymas "Fabbrica Europa" festivalyje Florencijoje, Italijoje.

Kur: Stazione Leopolda di Firenze (Viale Fratellu Rosselli 5, Florencija, Italija).

Kada: Gegužės 11, 12, 13 d. 20 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių