Quantcast

KTU studentų idėja – geriausia pasaulinio masto inovacija

  • Teksto dydis:

„Turime ne svajonę, o tikslą, kurio siekiant reikalinga viena kryptimi judanti ir nuosekliai dirbanti komanda, naujausios žinios, gebėjimas įžvelgti nors ir nedidelės, tačiau jautrių poreikių turinčios visuomenės dalies problemas“, – sakė KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto lektorė, „Technologijų antreprenerystės“ kurso dėstytoja ir koordinatorė Rita Jucevičienė.

Universiteto studentų, dėstytojų ir mokslininkų pastangos praėjusią savaitę buvo įvertintos ir pelnė aukščiausią apdovanojimą prestižiniame JAV „Silicio slėnio inovacijų iššūkio“ konkurse „Geriausios pasaulinio masto inovacijos“ kategorijoje.

Septynių Lietuvos ir trijų San Chosė universiteto (JAV) jungtinė studentų komanda konkurse savo idėjos – neinvazinio gliukozės matuoklio „GlucoCarer“ – novatoriškumu, aktualumu ir pritaikomumu įtikino daugiau nei 20 ekspertų, investuotojų ir Silicio slėnio įmonių atstovų komisiją.

Šiuo prietaisu būtų galima nustatyti gliukozės kiekį kraujyje neinvaziniu būdu. „Koncepcinis produktas padėtų išspręsti cukriniu diabetu sergančių žmonių problemą, sudarydamas galimybę kasdienį daugkartinį gliukozės kraujyje matavimą invaziniu būdu, kai tyrimams kone 6-12 kartų pirštai badomi adatomis, pakeisti neinvaziniu“, – bekontakčio matuoklio privalumais neabejoja KTU komandos atstovė.

R. Jucevičienės teigimu, invazinė gliukozės kiekio kraujyje matavimo priemonė žmogui kelia didelį nepatogumą, skausmą, o ilgainiui – ir pirštų nejautrumą.

Savo kuriamo produkto idėjos unikalumu jungtinė KTU studentų komanda nurungė net 150 konkurse dalyvavusių konkurentų, o finale – 50 dalyvių. Vertinimo komisija komandoms suteikė vertingų patarimų, kaip patobulinti konkursui siūlytas idėjas, vystyti verslo modelį, kam skirti didžiausią dėmesį. „GlucoCarer“ komanda buvo pakviesta pristatyti savo idėją ir „Elevator Pitch“ renginyje.

Šiuo metu komandoje darbuojasi 4 KTU Elektros ir elektronikos fakulteto (EEF) biomedicininės inžinerijos studentai: Šarūnas Demjanovas, Paulius Eglinskas, Rolandas Jakaitis ir Eividas Kavolėlis. Jaunuoliai yra atsakingi už inžinerinės produkto dalies vystymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių