Quantcast

Kino teatrui Kaune – prestižinis apdovanojimas

  • Teksto dydis:

Naujasis Kauno „Akropolyje“ esantis „Forum Cinemas“ interjeras įvertintas vienu prestižiškiausių architektūros apdovanojimų pasaulyje.

„Amerikos architektūros apdovanojimai“ (American Architecture Prize), spalio pradžioje surengti Niujorke, Kauno „Forum Cinemas“ interjerą išskyrė „komercinio interjero“ kategorijoje. Nors pagrindinis prizas šioje kategorijoje buvo skirtas kitam projektui, „Forum Cinemas“ interjeras paminėtas kaip vienas labiausiai dėmesį atkreipusių darbų.

„Amerikos architektūros apdovanojimų“ organizatorių verdikte apie Kauno „Forum Cinemas“ interjerą rašoma: „Prekybos centre įsikūręs septynių salių kino teatro interjeras apjungiamas tūkstančių LED lempučių, grakščia banga besileidžiančių iš ketvirtojo į trečiąjį prekybos centro aukštą ir įrėminančių kino teatro fojė. Kino žiūrovus pasitinka didžiulis LED multimedijos ekranas, užpildantis visą sieną, o kino teatro baldai atkartoja lubose ir sienose esančias formas. Interjere naudojamas apšvietimas sumaniai skaido fojė erdvę į atskiras šviesos saleles, o juodos sienos puikiai kontrastuoja iš ekrano sklindančiomis šviestuvų skleidžiamomis šviesomis. Skirtingi interjero elementai susipina į darnią visumą, puikiai apibrėžiančią kino teatro identitetą ir kontrastuojančią su kitomis prekybos centro erdvėmis.“

Apdovanojimą pelniusį „Forum Cinemas“ interjerą kūrė vilniečių įmonė „Ado LT“. Kartu su juo prie šio projekto dirbo ir dizaineriai Vytenis Girdvainis bei Mantas Volbekas.

Šių metų nugalėtojai buvo paskelbti 41-oje kategorijoje ir atrinkti daugiau nei iš tūkstančio labiausiai inovatyvių, kūrybiškų ir įkvepiančių projektų, įgyvendintų 68-iose pasaulio šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių