Quantcast

Keramikos muziejuje – žaidimai su moliu

  • Teksto dydis:

Penktadienį Kauno keramikos muziejuje atidaryta jaunosios kartos keramikės Ievos Bertašiūtės-Grosbahos paroda „Molio būsenos“. Čia pat, muziejaus patalpose, visiems lankytojams galima išbandyti molio žiedimą.

Menininkė I. Bertašiūtė-Grosbaha žaidžia su moliu, pasitelkdama elementarias, virtuvėje naudojamas medžiagas – aliejų, actą, sodą, cukrų, miltus ir kt. Esant tam tikroms sąlygoms, tai suteikia moliui dar nematytas, neįtikimas savybes ir būsenas. Toks molis burbuliuoja, šnypščia, tarsi verda, proceso metu sudarydamas įvairiausias laikinas ir nepakartojamas figūras. Šis vyksmas yra filmuojamas, pagreitinamas ir pateikiamas videoprojekcijoje.

„Molio būsenos“ – tai atvira laboratorija, kurioje materija įvaldoma netikėtu būdu ir atrandamas naujas požiūris į formos kūrimą. 

Tai paskutinė Keramikos muziejaus paroda prieš jį uždarant. Paroda veiks iki vasario 28 dienos.

Keramikos muziejus drauge su Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto Keramikos katedra kviečia kauniečius išmėginti molio žiedimą. Žiedimo staklės suksis rotušės rūsyje visą vasarį. Dirbtuvėse svarbus ne tik įtraukiantis žiedimo procesas – dalyviai taps miesto gatvėmis keliaujančios meninės instaliacijos bendraautoriais.

Keramikos muziejuje galima sužinoti visą žiedimo istoriją – pradedant viduramžiškomis kaunietiškomis pūstašonėmis puodynėmis ir baigiant rafinuotu šiuolaikiniu žiestu porcelianu iš Japonijos. 

Užsiėmimai vyks: ketvirtadieniais 17–19; savaitgaliais 12–16 val. Registracija būtina didesnėms nei 8 žmonių grupėms tel. (8 37) 22 94 75. Registracija vyksta I–V nuo 9 iki 16 val.

Įėjimas su muziejaus bilietu.


Šiame straipsnyje: Keramikos muziejusmoliskeramika

NAUJAUSI KOMENTARAI

dalyvavau

dalyvavau portretas
buvo įdomu, ir tų dalyvavusių nemažai buvo. O fotkės darytos tai dar prieš atidarant ir suprantama kodėl : kad parodyt objektus, o ne vien tik tuos, kurie susirinko (kaip įprasta matyt "aukštuomenės vakarėliuose")

islaikykime algas kulturos darbuotojams

islaikykime algas kulturos darbuotojams portretas
oho kiek lankytoju atidarymo metu. net keturi. tikrai labai reikalingas muziejus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių