Quantcast

A. Kaušpėdas kauniečius ragino „išsizombinti”

Ketvirtadienį KTU III-iuose rūmuose vyko neregėtas dalykas – „Karas suzombėjusiems kauniečiams“. Čia legendinės roko grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas supažindino visuomenę su penkiomis zombių rūšimis ir paskelbė, kaip su jomis kovoti.

Ketvirtadienį KTU III-iuose rūmuose vyko neregėtas dalykas – „Karas suzombėjusiems kauniečiams“. Čia legendinės roko grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas supažindino visuomenę su penkiomis zombių rūšimis ir paskelbė, kaip su jomis kovoti. Pilietišką kovos su zombiais receptą pateikė ir renginio sumanytojai – jaunimo organizacija „Baltai Juoda“.

Kauniečiai čia pat galėjo išvysti, kaip A. Kaušpėdo įvardytos zombių rūšys atrodo realybėje: istoriniai zombiai (fašistai, komunistai, nacionalistai, rasistai, homofobai, antisemitai), zombiai žmogžudžiai (žudikai medžiotojai, prievartautojai, savižudžiai, girtuokliai, narkomanai), zombiai funkcionieriai (akli ir kurti vidaus taisyklių puoselėtojai, poįstatyminių aktų, normų prižiūrėtojai ir vykdytojai), „shoppping” zombiai (pirkimo ir vartojimo manijos apsėsti „zombiai – mašinos”, besirūpinantys tik savo išore, nekilnojamu turtu bei visuomeninę padėtį atspindinčiais „žaislais”), užgavėnių zombiai (kaukėti zombiai, persirengėliai, sukčiai, veidmainiai, apgavikai, kartais populistai, melagiai, propagandistai ir juodieji žurnalistai).

– Algirdai, kas prieš 5 metus paskatino pradėti Lietuvos išzombinimą? – paklausė „Baltai Juoda“ vadovas Paulius Klikūnas.

– Po truputį pradėjo atsirasti supratimas, kodėl mes dar prieš 30 m. su grupe „Antis“ dainavome: „Gyvenk kiek galima švariau./ Pikti kenkėjai budi tundroj./ Paklausyk, paklausyk – ar girdi?/ Zombiai atrieda atidunda!”. Ką tai reiškia? Zombiai ir tundra yra mūsų viduje!

Šiuo metu pats didžiausias Lietuvos iššūkis – kelti savo tautos gerovę ir didinti žmonių kokybę. Turime išeiti iš zombių vergovės ir gyventi sąmoningą gyvenimą, tobulėti, augti – tik tuomet turėsime stiprių asmenybių bendruomenę.

– O kodėl Jums toks svarbus išzombinimas?

– Esu tėvas, turiu anūkų, noriu matyti klestinčią Lietuvą. Dabar pakankamai daug iššūkių, kuriuos reikia nugalėti, tad turime stiprinti savo tautinę savimonę, valstybę, bendruomenes. Savaime niekas neįvyks, reikia kalbėti, įtikinėti, užsiimti propaganda (šypsosi –  aut. past.).

– Algirdai, o ar nemanote, kad atsiras norinčiųjų tapti zombiais?

– Ne, tai atrodytų absoliučiai juokingai, juk niekas nenori būti netobulu, mirusiu, bet pažinti juos – būtina, kad galėtume suvaldyti ir galiausiai „išsizombinti“.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Kas apie ta anti kuria legendas?? Nejuokinkit zmoniu su tom legendom. Eiline saviveiklininku chebra prasisukusi ir pasireklamavusi. Kas is viso tuos vietines reiksmes kliedesius gali klausyti ir gadinti sau klausa...Bet musu tautieciams tinka totalus slamstas, brukamas per tv ir radijo stotis..

kauspedai

kauspedai portretas
geriau iszombink visus konservatorius...

man

man  portretas
tai šlykštu, kai seniai taip darkosi.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių