Quantcast

Kauno paveikslų galerijoje – performansas su senais mezginiais

  • Teksto dydis:

Kauno paveikslų galerijoje rugpjūčio 8 d., penktadienį, 17 val. vyks performansas „Užslėpto praregimumas“, bendras projektas su Kauno šokio teatru „Aura“.

Kauno paveikslų galerijoje rugpjūčio 8 d., penktadienį, 17 val. vyks performansas „Užslėpto praregimumas“, bendras projektas su Kauno šokio teatru „Aura“.

Pranešime spaudai rašoma, kad A. Weigel kūryba yra konceptuali ir globali, peržengianti tekstilės ribas. Užvaldanti didžiulę Kauno Paveikslų galerijos erdvę sukurtais objektais, instaliacijomis. Bendradarbiaudama su „Aura“ ir publika, atverdama žiūrovo žvilgsniui kūrybos procesus, A. Weigel atsiskleidžia kaip šiuolaikinio meno kūrėja, drąsiai preparuojanti globalią realybę.

Projektą sudaro dvi dalys. Pirmoji – A. Weigel objektų ir instaliacijų paroda „Debesuota su pragiedruliais“. Netikėti plastiniai ir erdviniai sprendimai, lietuviškų ir vokiškų laikraščių medžiaga (kaip popierius ir informacija) turėtų sujudinti žiūrovo mintis. Juo labiau, kad milžiniško dydžio A. Weigel instaliacija bus interaktyvi.

Antroji dalis prasidės savaitės trukmės kūrybine laboratorija, dalyvaujant lankytojams, projekto autorei A. Weigel ir Kauno šokio teatro „Aura“ šokėjams. Atėjusieji į parodą galės stebėti kūrybos procesus. Žiūrovai prašomi sunešti savo nereikalingus megztus drabužius, kurie bus pritaikyti instaliacijoje.

A. Weigel priklauso ratui kūrybingųjų menininkių (Laima Oržekauskienė, Vita Gelūnienė ir kt.), XXI a. pradžioje atvedusių Lietuvos profesionaliąją tekstilę į kūrybinį pakilimą ir tarptautinį pripažinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių