Quantcast

Kauno mažojo teatro premjera – pasaka vaikams

  • Teksto dydis:

Lapkričio 9 ir 16 dienomis Kauno mažajame teatre premjera – pasaka vaikams pagal Karolinos Žernytės pjesę „Noriu arkliuko“, remiantis senosios animacijos „Didieji šalčiai“ motyvais.

Turbūt kiekvienas, didelis ir mažas, vaikystėje arba savo vaikystės prisiminimuose regi ryškų mamos portretą. Spektaklyje „Noriu arkliuko“ būtent ir akcentuojamas šis mamos bei vaiko ryšys, tarpusavio supratimas. Ar pamenate savo troškimus ir norus, dėl kurių prisikviesdavote viso pasaulio „ožiukus“? Spektaklyje pagrindinė veikėja Mergaitė, vedama savo norų, ryžtasi leistis į naujos mamytės paieškas. Kelionėje ją lydi dvi šarkos, įtrauksiančios žiūrovus į spektaklio veiksmą.

„Visiems vaikams su savo norais reikia būti atsargiems, nes neaišku, kur tie norai gali juos nuvesti“, – teigia spektaklio režisierė Raimonda Kimbraitė.

Spektaklio forma tradicinė. Čia nėra ryškių, modernių instaliacijų, didžiausias dėmesys skiriamas pačiai pasakai, o ne jai pavaizduoti. Spalvingos dekoracijos neužgožia pagrindinės minties. Tiek išraiškos, tiek idėjos prasme spektaklio kūrybinė grupė teigia: „Ne viskas, kas nauja, – saldu, ne viskas, kas sena, – kartu.“

Pasakoje vaikams keliamas klausimas – ar nauja mama yra tikrai geriau nei esama? Kūrybinė grupė premjeriniu spektakliu „Noriu arkliuko“ Kauno mažajame teatre kviečia iš naujo atrasti ryšį su savo mamomis.

Spektaklio vaidmenis kuria – Ieva Savickaitė, Eimantė Urmonaitė, Rūta Rupainytė, Kastytis Miliauskas. Režisierė – Raimonda Kimbraitė. Pjesės autorė – Karolina Žernytė. Kompozitorius – Raimundas Eimontas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių