Quantcast

Kauno lėlių teatras mažiesiems pasiūlys tris naujus spektaklius

Naują sezoną pradedantis Kauno valstybinis lėlių teatras mažuosius žiūrovus pakvies į tris premjeras, o pavasarį rengs tarptautinį lėlių teatrų festivalį.

57-ąjį sezoną pradedančio Kauno lėlių teatro tradicinėje šventėje „Į pasakų šalį su fotoaparatu“ mažieji ir jų tėveliai sveikinosi su teatro lėlėmis ir personažais, veikė dailės, keramikos, lėlių gamybos dirbtuvėlės. Žiūrovų teatras lauks trijose premjerose – per Kalėdas į šventinį režisieriaus Algimanto Stankevičiaus spektaklį kvies miškinukai Dūkis ir Pūkis.

Pavasarį režisierius iš Gardino Olegas Žiugžda pasakos jauniausio girių valdovo Ąžuolo sūnaus, neklaužados Giliuko nuotykius, o Andrius Žiurauskas kuria spektaklį apie bebaimį molinuką Motiejų. Šioje vasarį vyksiančioje premjeroje vaikams bus pasakojama Lietuvos istorija.

„Aš išvis pasigendu mokiniams patrauklios istorijos. Man labai smagu, ką daro, pavyzdžiui, „Gustavo enciklopedija“. Tada vaikai su malonumu tos istorijos mokosi.

Man lygiai taip pat norisi padaryti labai smagią, mielą, įtikinamą istoriją pas mus teatre tam, kad tie vaikeliai į istoriją žiūrėtų su malonumu, su meile, su ilgesiu, o ne kaip į kažkokį peršamą daiktą mokykloje“, – sako režisierius Andrius Žiurauskas.

Į pavasarį vyksiantį 21-ąjį tarptautinį lėlių teatrų festivalį planuojama kviesti lėlių teatrus iš Japonijos, Prancūzijos, Skandinavijos, Ukrainos.

„Lėlių teatro žanras – labai platus, su giliausiais vandenimis. Yra ir šešėlių teatras, ir objektų teatras, ir kamerinis spektaklis. Žodžiu, mūsų festivalio uždavinys yra suburti po festivalio vėliava kuo įvairesnius spektaklius“, – teigia Kauno valstybinio lėlių teatro direktorius Sigitas Klibavičius.

Kauno lėlių teatras planuoja gastroles, dalyvaus teatrų festivaliuose Varėnoje, Rokiškyje, Kelmėje, rengs edukacines programas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių