Quantcast

Kauno jėzuitų gimnazija: ugdyti jauną žmogų – tai mylėti ir tarnauti

  • Teksto dydis:

„Nors kalnai gali griūt ir į dulkes pavirst…“ – aidėjo moksleivių choro giedamos giesmės žodžiai Kauno valstybinėje filharmonijoje, kur Kauno jėzuitų gimnazija surengė koncertą „Mylėti ir tarnauti“.

„Miela dalytis savo dainomis su bendruomene, kuri kuria“, – pradėdama pasirodymą Kauno jėzuitų gimnazijos bendruomenei kreipėsi dainininkė Ieva Narkutė. Ji prisipažino, kad dauguma jos draugų iš Kauno yra baigę Kauno jėzuitų gimnaziją. Dainininkė neslėpė jaudulio prieš populiariąją dainą „Raudoni vakarai“, kurią atliko kartu su gimnazijos mokinių choru. „Dar niekada nesu dainavusi pritariant chorui. Labai labai jaudinuosi“, – atviravo I.Narkutė, bet jaudulys nesutrukdė nei mylimai atlikėjai, nei choro dainininkams – klausytojai salėje ir ašarą nubraukė skambant šiai dainai.

Koncerte „Mylėti ir tarnauti“ paskelbta apie jubiliejinių jėzuitų švietėjiškos misijos metų pradžią. Ta proga gimnazijos choras ir instrumentinis ansamblis atliko jėzuitų kompozitorių kūrinius, o programą dar labiau paįvairino ir muzikuojantys mokiniai bei folkloro grupė.

„Šiuo koncertu norėjome pranešti Kauno ir visos šalies visuomenei, kad Lietuvos Respublikos Seimas 2019-uosius paskelbė Jėzaus draugijos (jėzuitų) misijos Lietuvoje metais, nes pirmieji jėzuitai Lietuvoje įsikūrė 1569 m. Sausio 6 d. pradėsime švęsti jubiliejinius 450-uosius metus savo bažnyčiose Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose šv. Mišiomis“, – sakė Kauno jėzuitų gimnazijos direktorius kunigas Rytis Gurkšnys SJ.

Šis koncertas – tai priminimas, kad esame vieni dėl kitų – mes dėl mokinių, jie dėl mūsų.

Gimnazijos kapelionas Eugenijus Markovas SJ priminė, kad viena svarbesnių jėzuitų misijų – švietimas. „Siekiame padėti mokiniams ugdyti tas kompetencijas, kurių reikės ateities robotizuotame profesiniame pasaulyje. Jėzuitai skiria daug dėmesio intelektinei, dvasinei, fizinei, socialinei, kūrybinei asmenybės raidai“, – pasakojo jėzuitų dvasininkas.

Tikriausiai niekas neabejoja – visoms vertybėms ugdyti reikalingos ir patalpos, ir priemonės, ir žmogiškieji ištekliai. Gimnazija nenuleidžia rankų ir atkakliai siekia įgyvendinti jau daug metų trunkančią savo svajonę – pastatyti daugiafunkcį mokslo ir sporto centrą Kauno Senamiestyje. „Mažais, bet nelengvais žingsneliais žygiuojame pirmyn – 2017–2018 m. atlikti pirmieji pasirengimo statyboms darbai: archeologai detaliai ištyrinėjo ir atliko žvalgymus beveik 70 proc. sklypo. Aplink Kauno praeitį menančius rūsius sugręžti poliniai pamatai, padėsiantys išsaugoti unikalius senuosius statinius ateities kartoms. Dėkojame Dievui, kad net ir sunkiausiomis aplinkybėmis jis laimina mūsų darbus“, – neslėpė optimizmo direktorius R.Gurkšnys.

„Šis koncertas – tai priminimas, kad esame vieni dėl kitų – mes dėl mokinių, jie dėl mūsų. Mes jiems stengiamės atiduoti kas geriausia, o jie mūsų širdis pradžiugina savo talentais. Tai ir atspindi visą šių metų gimnazijos šūkio ir koncerto pavadinimą „Mylėti ir tarnauti“. Tad kviečiame visus žmones prisiminti apie paramą tam, kas nesikeičia ir yra nepakeičiama – jauno žmogaus, kaip ateities kūrėjo, vertybinį ugdymą“, – kvietė kunigas jėzuitas R.Gurkšnys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

88888

88888 portretas
Dar tegul pripazista, kad ir straipsniai lengvai patenka i Kauno diena, kai jos darbuotoju vaikai moksi Jezuitu gimnazijoje :). Si mokykla nepritraukia vaikus tikejimui, o atgraso ...

Mama

Mama portretas
Dviveidžiai mokytojai. Jokios artimo meilės vaikams ten su žiburiu nerasi. Taip su traumuoja vaikus, kad į tikėjimo pusę nė žiūrėt negali.

To '' To OBLIUS''

To '' To OBLIUS'' portretas
Aš tai antrokas, dar nebaigiau, o tu kokia nevykėlių 9 klase mokykla baigei? Rodė kaip knygos atrodė. HAHAHAHA OBLIUS. Beje, voblos prie alaus užkandai? Gaila dabar jau miegi, nebegali BENDRAUTI.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių