Quantcast

Kauniečių laukia neeilinis koncertas

Vis aktyviau bundant pavasariui kauniečių laukia neeilinis koncertas, įsuksiantis į siautulingą muzikos garsų pasaulį.

Nuolatinės scenos partnerės Asta Krikščiūnaitė (sopranas) ir pianistė Audronė Kisieliūtė drauge su kontrabosininku Donatu Bagursku susibūrę į ansamblį "Basso trio" pristatys intriguojančią ir netikėtą programą "Vakaro melodijos".

Vienas didžiausių šio koncerto netikėtumų yra tai, kad puikūs atlikėjai į skambų duetą sujungs du, regis, nesuderinamus dalykus: aukščiausią moterišką balsą ir styginių instrumentų karalių, gebantį išgauti žemiausius garsus – kontrabosą. D.Bagursko rankose šis didžiulis instrumentas skamba subtiliai ir švelniai, jo instrumentas tarsi susilieja į bendrą tembrą su skambiu ir plačiausią balso spalvų paletę aprėpiančiu A.Krikščiūnaitės sopranu. Intriguojantis duetas ves klausytojus į nuotaikingą kelionę per amžių sandūras: nuo aistringojo romantizmo iki daugybę iškalbingų muzikos stilistikų pagimdžiusio XX a.

Įvairiaspalvė koncerto programa leis mėgautis viena už kitą aistringesnių prancūzų ir italų kompozitorių kūryba. Prancūziškajai stilistikos krypčiai atstovaus iš Venesuelos kilusio neprilygstamo melodijos meistro Reynaldo Hahno, Bavarijos žemėse gimusio prancūziškojo klasicizmo atstovo Jeano Paulo Égide Martini, kurio daina "Plaisir d'amour" inspiravo Elvis Presley populiarųjį kūrinį "Can't help falling in love", lyrikos žanro stebukladario Gabrielio Fauré, svajingojo Juleso Masseneto, savitos harmonijos bei netikėtų melodinių vingių virtuozo Franciso Poulenco ir vienintelės moters tarp šios programos kūrėjų Cécile Chaminade dainos bei pjesės.

Itališkos muzikos ekspresija liesis skambant XVIII a. komiškosios operos kūrėjo Carlo Franchi, genialiojo Gioachino Rossini, italų romantiko ir kontraboso virtuozo Giovanni Bottesini, visame pasaulyje žinomų itališkų dainų kūrėjų Enrico Toselli, Francesco Paolo Tosti ir Luigi Denza, operos žanro novatoriaus Ruggero Leoncavallo, senovinio stiliaus arijomis išgarsėjusio Stefano Donaudy bei giliamintiškojo garsinių spalvų meistro Ottorino Respighi kūriniams.

A.Krikščiūnaitė – Lietuvos nacionalinės meno ir kultūros premijos laureatė, sukūrusi ne vieną įsimintiną vaidmenį Lietuvos ir užsienio muzikiniuose teatruose. Jos repertuare vienodai svarbūs tiek operos, tiek oratorijos, kantatos ar dainos žanrai. Ypač žaviai skamba dainininkės interpretuojama kamerinė muzika. Su pianiste A.Kisieliūte ji yra parengusi daugiau nei dvi dešimtis koncertinių programų.

D.Bagurskas – Šv.Kristoforo kamerinio orkestro kontrabosų grupės koncertmeisteris. Jis aktyviai koncertuoja kaip solistas, taip pat groja įvairios sudėties ansambliuose. Jo iniciatyva buvo atlikta nemažai kūrinių, skirtų solo kontrabosui, premjerų. Kontrabosininkas nuolat bendradarbiauja su Čiurlionio ir "Chordos" styginių kvartetais, yra ansamblio "4 Tango" narys, koncertuoja su Vilniaus festivalio orkestru, Baltijos šalių baroko orkestru bei Vilniaus savivaldybės choru "Jauna muzika", dalyvauja senovinės muzikos projektuose. D.Bagurskas groja XVI a. gyvenusio italų meistro Gasparo da Salo kontraboso kopija, kurią 1995 m. pagamino vokiečių meistras Horstas Grünertas.


Kas? Koncertas "Vakaro melodijos".

Kur? Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Kada? Kovo 23 d. 18 val.


Šiame straipsnyje: koncertasmuzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

mes

mes portretas
jau turim bilietus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių