Quantcast

Akivaizdus įrodymas: Užgavėnių tradicijos Kaune dar gyvos

Oras šiomis dienomis labiau primena ankstyvą pavasarį nei paprastai šalčiu pasižymintį vasarį, tačiau tradicijos kauniečiams svarbios. Miesto gyventojai jau nuo savaitgalio vijo žiemą ar, tiksliau, tai, kas iš jos liko.

„Buvom šeštadienį Rumšiškėse, šiandien jau čia. Mes jauni“, – entuziastingai kalbėjo Eiguliuose, Čečėnijos aikštėje, vykusioje Užgavėnių šventėje folkloro klubo „Jotija“ nariai. 

Skambant „Jotijos“ dainininkų, visų iki vieno pasipuošusių Užgavėnių kaukėmis, dainoms, mikrorajono gyventojų noriai sukosi šokių ratelyje. Į šią šventę antradienio popietę susirinko nemažai įvairaus amžiaus žmonių. Iš Palaimintojo Jurgio Matulaičio parapijos socialinio centro Vaikų klubo atkulniavo visas būrys persirengėlių.

Užgavėnių renginiai šiandien ar praėjusį savaitgalį vyko kone visose Kauno miesto seniūnijose ir bendruomenių centruose. Juose netrūko nei tradicinių personažų, nei blynų, nei politikų.

Užgavėnės – ne tik linksmybių, bet ir virsmo šventė. Po jos – Pelenų diena. Prasideda septynias savaites truksianti gavėnia, kūno ir sielos valymas ir pavasario bei šv. Velykų laukimas.


Šiame straipsnyje: Užgavėnėstradicijoskaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

asHichduhxpv

asHichduhxpv portretas
[url=http://hydrochlorothiazide.pro/]hydrochlorothiazide[/url] [url=http://cytotec.eu/]cytotec[/url] [url=http://ventolininhaler.top/]ventolin[/url] [url=http://prednisone.in.net/]prednisone[/url] [url=http://prednisoloneacetate.webcam/]where to buy prednisolone[/url] [url=http://cleocingel.win/]cleocin gel[/url] [url=http://buy-vardenafil.party/]buy vardenafil[/url]
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių