Quantcast

Kaune – susitikimas su amžinaisiais romantikais

  • Teksto dydis:

Talentingų muzikantų duetas smuikininkas Vilhelmas Čepinskis ir pianistė Guoda Gedvilaitė pradeda XIX Pažaislio muzikos festivalio šio savaitgalio koncertų seriją.

Talentingų muzikantų duetas smuikininkas Vilhelmas Čepinskis ir pianistė Guoda Gedvilaitė pradeda XIX Pažaislio muzikos festivalio šio savaitgalio koncertų seriją.

Tarptautinių konkursų laureatas, kurio vardas muzikos pasaulyje žinomas jau daugiau kaip du dešimtmečius, V.Čepinskis aktyviai koncertuoja kaip solistas, muzikuoja su skirtingais kolektyvais visoje Europoje, yra griežęs JAV, Dominikos Respublikoje, Japonijoje ir kt. Atlikėjas dažnai groja su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru Lietuvos nacionalinės filharmonijos salėje. Muzikas subūrė jaunų ir talentingų atlikėjų kolektyvą, kuris keletą metų koncertavo kaip orkestras "Camerata Klaipėda". Dabar jo vadovaujamas orkestras vadinasi "Camerata Palatina Vilnensis".

Pianistė Guoda Gedvilaitė – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventė, tobulinusi savo įgūdžius Frankfurto prie Maino aukštojoje muzikos mokykloje ir gausybėje meistriškumo kursų. Prieš devyniolika metų talentinga atlikėja tapo prestižinio M.K.Čiurlionio pianistų konkurso nugalėtoja, po to pelnė laurus daugelyje tarptautinių konkursų.

Šiuo metu Vokietijoje gyvenančios menininkės vizitinė kortelė – originalios muzikinės idėjos ir neįprastas jų pateikimas publikai. Pianistės atliekamos programos visada naujos, originalios, kupinos fantazijos, pasižyminčios interpretacijos laisve. Atlikėja mielai eksperimentuoja ir dažnai peržengia akademinės muzikos kanonų ribas. Scenoje ją galima išgirsti muzikuojančią kartu su aktoriais, šokėjais ar džiazo instrumentininkais.

Prieš aštuoniolika metų Niujorke užsimezgusi sceninė dviejų puikių atlikėjų draugystė jau padovanojo publikai daugybę įsimintinų koncertinių programų ir keletą drauge įrašytų albumų. Šį kartą publiką pamalonins išties išskirtinė programa, kurioje greta Gabrielio Faure sonatos smuikui ir fortepijonui, aistringų Johanneso Brahmso vengrų šokių ir kitų kūrinių atlikėjai pateiks savitą požiūrį į Franzo Schuberto dainų interpretaciją. Klausytojai išgirs paties V.Čepinskio smuikui ir fortepijonui aranžuotas žinomiausias šio romantizmo epochos atstovo dainas.


Kas? Koncertas "Amžinieji romantikai".
Kur? Kauno valstybinėje filharmonijoje.
Kada? Liepos 25 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių