Quantcast

Kaunas masina pasaulio muzikus

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kauno miesto simfoninio orkestro (KMSO) muzikantai dar gyvena nuotaika, tvyrojusia per įrašų sesiją su vienu geriausių šių dienų tenoru Aleksandru Antonenka ir puikiu Europos scenų sopranu Dinara Alijeva.

Darbas, kurio rezultatas – jau ketvirtoji JAV bendrovės "Delos Music" Kaune įrašyta kompaktinė plokštelė, Kauno valstybinėje filharmonijoje virė praėjusią savaitę.

"Pirmąkart atvykau čia ir, galiu pasakyti, esu nustebintas itin aukšto pasirengimo lygio orkestro muzikantų. Iš dalies suprantu kodėl – orkestras dažnai dirba su nemažai atvykstančių atlikėjų, rengia įrašus", – apie darbą su kauniečių kolektyvu sakė "Metropolitan Opera", "Covent Garden" ir kitų garsių teatrų pažiba A.Antonenka.

Garsusis latvis neatmetė galimybės, kad jo kūrybiniame maršrute Kaunas vėl bus minimas: "Kol kas koncertų Kaune neplanuoju, bet tik todėl, kad šiuo metu esu labai užimtas. Pasitarsime su orkestro vadovu – manau, ateityje drauge rengsime ir koncertus."

Pagiriamųjų žodžių orkestrui negailėjo ir soprano balso savininkė D.Alijeva. "Su šiuo nuostabiu orkestru įrašinėjo daug garsių muzikantų iš viso pasaulio. Orkestras labai profesionalus – įrašinėjama sklandžiai, nereikia kūrinio dalių vis kartoti iš naujo. Dėl to esu labai laiminga įrašinėdama Kaune", – vos kvėptelėjusi po įrašo emocingai mintimis dalijosi D.Alijeva.

KMSO vadovas Algimantas Treikauskas neslepia: per ilgus darbo metus sukaupti asmeniniai ryšiai visame pasaulyje labai pasitarnauja į Kauną kviečiant žymius atlikėjus.

Traukos centru tapęs ir dabartinis orkestro dirigentas, armėnų kilmės JAV maestro Konstantinas Orbelianas. "Šie metai yra dešimtieji orkestro gyvavimo. Per dešimtmetį su orkestru nuveikėme didžiulių darbų. Visada Kaune buvo gerų muzikantų, yra ir dabar", – į svečių pagyras santūriai reagavo vadovas.

Skeptikams, manantiems, kad užsienio bendrovės Kauną įrašams pasirenka pirmiausia dėl palankių orkestro įkainių, A.Treikauskas atsako: "Orkestro įkainiai nieko nelemia. Žmonės čia atvažiuoja kurtis istorijos – dabar visi atvykstantys svečiai geriausios formos, didžiausios Europos ir pasaulio scenos jų laukia. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie tokių žmonių asmeninės istorijos kūrimo."

Orkestras jau kurį laiką bendradarbiauja ir su ilgamečiu "Metropolitan Opera" dirigentu bei vokalo pedagogu Johnu Fisheriu. Per šiuose įrašus J.Fisheris taip pat lydėjo muzikantus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Esu uz gyvo koncerto irasus tada gali pamatyti tikra orkestro veida :)

Margarita L.

Margarita L. portretas
Teko girdeti Kauno filharmonijos irasus, taciau nepalyginsi su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru Vilniaus kongresu rumuose. Filharmonijos irasuose beveik neisgirsi atskiru instrumentu (temu) isryskinimo, skamnesys keistai prislopinas ir primena “ keliu kartu perrasyma” . Gal po orkestro pasirodymo meginama irasuose retusuoti intonacines, atskiru orkestrantu padarytas klaidas. Teko girdeti ivairius orkestrus ir turiu pagirti VDU kamerini, Plunges, Klaipedos simfoninius orkestrus. Zaviuosi ju paprastumu ir profesionalumu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių