Quantcast

„Kaunas Jazz“ programoje – pokyčiai

  • Teksto dydis:

Pavasarį 28-ąjį kartą Kauną ir kitus miestus drebinsiantis festivalis „Kaunas Jazz“ praneša apie programos pokyčius. Balandį turėjęs vykti JAV džiazo virtuozo Stanley Clarke'o koncertas nukeliamas į rudenį, tačiau festivalio pavasario programa nesusilpnės – į Vilnių atvyksta garsus JAV dainininkas ir gitaristas Raulis Midonas.

Legendinės džiazroko grupės „Return To Forever“ vienas įkūrėjų, keturių „Grammy“ statulėlių ir prestižinio Mileso Daviso vardo apdovanojimo laimėtojas, vienas garsiausių pasaulio bosistų Stanley Clarke’as su savo grupe turėjo Vilniaus salėje „Compensa“ koncertuoti balandžio 26-ąją.

Tačiau garsusis muzikantas dėl asmeninių priežasčių nukėlė visą savo koncertų seriją Europoje. Gera žinia – jau susitarta, kad jis į „Kaunas Jazz“ atvyks ir pasirodymą surengs lapkričio 30-ąją.

Koncerto vieta nesikeičia – Stanley Clarke'as gros „Compensa“ salėje. Visi jau įsigyti į koncertą bilietai galios, jų keisti nereikia. Žiūrovai, kuriems netiks naujoji koncerto data, dėl pinigų grąžinimo iki balandžio 30 dienos gali kreiptis į bilietų platintoją BILIETAI.LT

„Norime nuoširdžiai atsiprašyti visų „Kaunas Jazz“ žiūrovų, nors koncertas nukeliamas ne dėl mūsų kaltės, o dėl pasikeitusių atlikėjo planų. Tokie atvejai per visą beveik 30-ies metų festivalio istoriją yra išskirtinai reti.

Kita vertus, matydami didelį susidomėjimą šiuo koncertu, džiaugiamės, kad Stanley Clarke'as vis dėlto dar šįmet atvyks ir surengs pasirodymą – rankose jau laikome pasirašytą sutartį dėl naujos koncerto datos. Pats muzikantas siunčia linkėjimus ir nekantriai laukia susitikimo su Lietuvos publika“, - sako „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė. 

Stanley Clarke'ui numatyta vieta festivalio pagrindinėje programoje neliks tuščia. Nusprendę sostinės publiką pradžiuginti ryškios užsienio žvaigždės koncertu, šiandien festivalio rengėjai skelbia džiugią žinią – balandžio 24-ąją Vilniaus kongresų rūmuose pasirodys garsus JAV dainininkas ir gitaristas Raulis Midonas.

„Žmogus, kuris gitarą paverčia orkestru, o balsą – choru“, - taikliau, nei šį muzikantą apibūdino dienraštis „The New York Times“, nepasakysi.

Aklas amerikiečių atlikėjas, prieš keliolika metų tapęs muzikos pasaulio sensacija, pirmą sykį atvyksta į festivalį „Kaunas Jazz“ - pademonstruoti savo sugebėjimų, kuriems komplimentus žeria Alas Di Meola, Jasonas Mrazas ir kitos muzikos pasaulio superžvaigždės.

Sausio pabaigoje vykusioje „Grammy“ apdovanojimų ceremonijoje jo naujausias albumas „Bad Ass and Blind“ buvo nominuotas geriausio vokalinio džiazo albumo kategorijoje, bet ir be šio įvertinimo Raulio talentas šviečia ryškiai.

Jo gyvenimo istorija – liūdna, bet ir įkvepianti. Raulis kartu su dvyniu broliu gimė neišnešioti – abu apako inkubatoriuje, kur tais laikais nebuvo rūpinamasi tinkama tokių kūdikių akių apsauga. „Tuo metu medikai apie tai neišmanė, taip apako daug mano kartos žmonių“, - yra sakęs atlikėjas. 

Tai nesutrukdė jam atrasti muziką ir siekti savo svajonių – nuo mažens gitara grojantis ir dainuojantis Raulis į muzikos pasaulį įsiveržė kaip pritariantysis Enrique Iglesio, Shakiros ir kitų popžvaigždžių vokalistas, o praėjusio dešimtmečio pabaigoje pradėjo sėkmingą solinę karjerą ir buvo greitai pastebėtas legendinio prodiuserio Arifo Mardino.

Šiandien jis jau yra išleidęs devynis albumus, grojęs ir dainavęs su Stevie Wonderiu, Herbie Hancocku, Snoop Doggu ir kitomis įvairių muzikos žanrų garsenybėmis, jo diskus įrašyti padėjo ir „Kaunas Jazz“ viešėję džiazo scenos lyderiai, tokie kaip Dianne Reeves, Richardas Bona, Lizz Wright ir Nicholas Paytonas. 

Džiazo, soulo, fanko, flamenko įkvėptas Raulis turi įsimenantį, šiltą balsą, o scenoje nuginkluoja energija ir virtuozišku grojimu, iš gitaros išspausdamas viską, ką įmanoma.

„Jis groja su tokia laisve ir džiaugsmu, jog atrodo, kad jo rankos šypsosi“, - rašo JAV leidinys „The Huffington Post“. Kiekvienas Raulio Midono koncertas – jausmų, optimizmo ir nuostabaus muzikalumo šventė.

„Esame visiškai tikri – po šio koncerto Kongresų rūmų salėje abejingų jam tikrai neliks. Muzikos stebuklas, kurį patirti – tiesiog būtina“, - sako „Kaunas Jazz“ rengėjai.

Bilietai į Raulio Midono, Stanley Clarke'o ir kitų „Kaunas Jazz“ žvaigždžių koncertus platinami visose BILIETAI.LT kasose ir internetu.

Kaip jau skelbta anksčiau, festivalio pavasario programoje šįmet koncertuos JAV džiazo veteranas Bobas Jamesas, vienas ryškiausių Švedijos džiazo muzikantų Jacobas Karlzonas, Tarptautinės džiazo dienos proga Kauno „Žalgirio“ arenoje dainuosianti britų žvaigždė Laura Mvula ir kitos muzikos garsenybės.

Liepos 8-ąją išskirtinį „Kaunas Jazz“ vasaros koncertą sostinėje, LDK Valdovų rūmų kieme, surengs populiariausias pasaulyje džiazo dainininkas, naują albumą pristatantis amerikietis Gregory Porteris. Visą „Kaunas Jazz“ programą galima rasti interneto svetainėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Spike

Spike portretas
Kodėl neįtraukus į Kaunas Jazz programą džiazo atlikėjų koncertų New York'e ar New Orlean'e?

Vavrinka

Vavrinka portretas
Kompensa salė tinka sodo daržo prekes pardavinėti, o ne koncertus rengti. Gėda Vilniui.

Lukaa

Lukaa portretas
Kaip ir Kauno jazz, bet geraiusi pasirodymai Vilniuj... Myliu džiazą šita Laura tikrai ne džiazo atlikėja, net nežinau ....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių