Quantcast

„Kaunas Jazz“ driokstels ne tik Kaune ir Vilniuje

  • Teksto dydis:

Dvidešimt penktąjį kartą vyksiantis festivalis „Kaunas Jazz“ šiemet be įprastų renginių Kaune ir Vilniuje apsilankys ir Estijos sostinėje Taline, taip pat surengs koncertus Birštone ir Vilkaviškyje.

Dvidešimt penktą kartą vyksiantis festivalis "Kaunas Jazz" šiemet, be įprastų renginių, Kaune ir Vilniuje apsilankys ir Estijos sostinėje Taline, surengs koncertus Birštone ir Vilkaviškyje.

Festivalio misija

"Kaunas Jazz" dar išsiplėtė, nes festivalis prasidės ne Lietuvoje – balandžio 21 d. Taline. Pradės jį Ąžuolo Paulausko projektas "Evoliucija", kuris bus pristatytas Taline, mūsų ilgamečių partnerių "Jazzkaar" festivalyje", – šiandien spaudos konferencijoje sakė meno vadovė Indrė Jučaitė.

Birštone ir Vilkaviškyje įvyks po vieną šveicarų "Affolter’s Accoustic Adventure" pasirodymą. Festivalio sumanytojo Jono Jučo teigimu, renginių vežimas į regionus ir į mažesnius miestus yra festivalio misija.

"Antra vertus, festivalis yra įsigijęs draugų – kitų festivalių ir renginių, kur mes naudojamės galimybe ir galvojame, kad tai labai prasminga: šioje persotintoje pasaulio rinkoje, kai bendravimo būdu gali išsiųsti gerą projektą svetur, tai vienintelis šansas tiems lietuvių atlikėjams, kad juos pastebėtų kritikai ir kiti organizatoriai", – kalbėjo jis.

Specialūs projektai

Balandžio 23 d. renginys grįš į Kauną, kur tradicinėmis iškilmėmis prasidės Rotušėje ir tęsis iki sekmadienio, o pirmadienį dienai persikels į Vilnių, kur pasirodys jau anksčiau festivalyje matytas kolektyvas iš JAV "Naturally 7".

Šiemet, pasak festivalio meno vadovės, didelis dėmesys skiriamas festivalio jubiliejui.

"Festivalio programoje šiemet labai daug gražių ir specialių projektų – ir pirmojo festivalio atlikėjas, ir Arina su Kauno bigbendu, Petras Vyšniausias – daug tų muzikantų, kurie 1991 m. pradėjo festivalį. Aišku, bus ir naujų atlikėjų", – sakė I.Jučaitė.

Įvairios erdvės

"Žalgirio" arenoje pasirodys vienas iš garsiausių džiazo atlikėjų Gregoris Porteris iš JAV, Vienybės a. festivalio metu pasirodys bendras "G&G Sindikato" ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bigbendo projektas.

Renginius lauke tradiciškai pradės varpų muzikos koncertas "Džiazo impresijos", kurį atliks kompozitorius Giedrius Kuprevičius.

"Niekad nepretendavau į dirigentus ir nepretenduoju į džiazo muzikantus. Ir šis koncertas yra daugiau džiazo inspiracijos – tai nėra tikras džiazas, tai džiazas pagal kompozitorių", – kalbėjo G.Kuprevičius.

Festivalyje vyks jau įprasti renginiai: koncertas Kauno sinagogoje, "Saulės kliošo" pasirodymas, džiazo madų šou.

Vilios ir šokiai

Antrus metus vyks džiazo gatvės renginiai, išsidėstysiantys Laisvės al. ir senamiestyje. Šiemet miesto centre vyks ne tik koncertai, bet ir šokio renginiai: įvairių stilių šokiai vyks prie Dramos teatro, vyks įvairių stilių gatvės šokio kovos, į kuriuos registracija prasidės nuo trečiadienio.

"Vilniaus g. prie architektų namų bus didžėjų scena, kurioje pasirodys gerai žinomi Kauno ir Vilniaus didžėjai. Skambės soulo, fanko, acid jazz, hiphopo muzika, grojama tik iš vinilinių plokštelių", – sakė Mindaugas Ganusauskas, koordinuojantis džiazo gatvės renginius.

Prieš renginius miestą nuo balandžio 2 d. vėl papuoš džiazo vėliavos – organizatoriai tikisi, kad džiazo vėliava suplevėsuos ir prie miesto savivaldybės, taip pat žadama, kad informacijos apie renginius bus galima rasti senamiesčio kavinėse ir restoranuose.

"Kaunas Jazz" festivalyje dalyvaus atlikėjai iš Lietuvos, Šveicarijos, Estijos, Lenkijos, Izraelio, Suomijos, JAV. Iš viso jame dalyvaus apie 300 dalyvių, skaičiuojama, kad renginio biudžetas viršys 300 tūkst. eurų.


Šiame straipsnyje: Kaunas Jazzdžiazasmuzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Ir vel tie patys "simpatiski" veideliai....

Aleksotas

Aleksotas portretas
Iš principo nesąmonė išvežti Kaunas Jazz į kitus miestus ir ypač Vilnių. Tegu važiuoja į Kauną visi, miestiečiams ir miestui tik nauda.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių