Quantcast

Kalėdų nuotaiką piešė ant šventinių sausainių

  • Teksto dydis:

„Mes švęsim Kalėdas kartu...“ – girdėjosi dainos žodžiai vos įžengus į Tauragėje esantį maltiečių vaikų dienos centrą.

Čia jau visi gyvena Kalėdų nuotaikomis: klausosi šventinės muzikos, ragauja arbatą ir sausainius bei ruošia šventines dekoracijas. Todėl kai vaikus aplankė „Kauno Grūdų“ atstovės ir atsivežė iš naujojo mišinio imbieriniams sausainiams iškeptų meduoliukų – vaikai buvo išties laimingi.

Šie desertai neatsiejami nuo Kalėdų, todėl meduoliais pakvipęs kambarys sukūrė tikrai šventinę nuotaiką, o vaikai tuo metu ant jų piešė eglutes, dabino pabarstukais ir pasakojo, kokius laiškus sukūrė Kalėdų Seneliui. Ir kai jau darbai buvo baigti, vaikai ėmė klausinėti to stebuklingų sausainių recepto, tačiau maloniai nustebo sužinoję, kad tokiems sausainiams pagaminti pakako vos vandens, medaus ir sviesto!

Tauragės maltiečių vaikų dienos centro auklėtiniai ne tik gabūs kulinarai, bet ir talentingi artistai – vos pabaigę marginti sausainius vaikai surengė koncertą bei kvietė šokti ir viešnias iš Kauno. O po visų darbų mažiesiems kulinarams dar buvo perduotos ir skanios dovanos – „Kakės Makės“ greitai paruošiamos avižinės košės. Tokia šventinė nuotaika visiems priminė, kad šventės jau visai čia pat, o geriausias būdas jas švęsti – bendrauti su šeima ir artimaisiais. O tai visuomet galima padaryti kuriant šventinius imbierinius sausainius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių