Quantcast

Kaip pasidaryti gerą asmenukę?

Sakyti, kad asmenukių darymas yra vaikiškas ir menkavertis užsiemimas, yra kvailoka. Asmenukės yra ir bus fotografijos kasdienybė. Viena pirmųjų fotografijų pasaulyje buvo asmenukė.

Jas dar septintajame dešimtmetyje kosmose darėsi JAV astronautai, joms neabejingi galingiausi pasaulio žmonės, tad ne veltui sausio 18-ąją švenčiama Tarptautinė asmenukių diena. Portalas kauno.diena.lt pateikia patarimų, kaip pasidaryti labai gerą asmenukę.

Pirmas patarimas – niekada nesifotografuokite iš apačios. Po tokios nuotraukos ilgai galite nenorėti fotografuotis ar iš viso žiūrėti į veidrodį. Plataus kampo objektyvai iškreipia proporcijas ir jūsų pagurklis bei žandikaulis atrodys daug didesnis, nei yra iš tikrųjų.

Fotoaparatą ar telefoną laikykite iš viršaus.

Nesifotografuokite šešėlyje. Atsistokite priešais langą ar kitą šviesos šaltinį. Šiek tiek pasitreniravus užteks ir nuo kompiuterio ar televizoriaus ekrano sklindančios šviesos.

Pasistenkite, kad antrame plane nebūtų jus kompromituojančių detalių – neplautų indų, nešvarių dabužių krūvos, butelių, ginklų ar meilužių apatinio trikotažo.

Pats geriausias patarimas – fotografuokitės muziejuje. Tada atrodysite kultūringesnis, įdomesnis ir galbūt net intelektualesnis. Būtent šiandien, Tarptautinę asmenukių dieną,  Kauno muziejai ir kvietė tai daryti.

Kauno miesto muziejus kvietė užsukti į miesto rotušę, kur daugybė unikalių vietų asmenukėms. Rotušėje nusifotografuoti galima seniausiame miesto tualete, kalėjimo kameroje ar pašto siuntų dėžėje.

Puošnioje Didžiojoje salėje sutikta kauniečių porelė teigė viena ausimi girdėjusi apie tokią dieną, tad nedvejojo ir įsiamžino salėje, kurioje lankėsi Napoleonas Bonapartas, keturi karaliai ir karalienės, popiežius Jonas Paulius II, Dalai Lama ir žiedus sumainė tūkstančiai kauniečių.

Sutikta ponia Regina iš Klaipėdos teigė, kad kai reikia fotografuotis, ji išeina į kitą kambarį, bet ją pavyko įkalbinti pasidaryti pirmąją gyvenime asmenukę.

Vytauto Didžiojo karo muziejuje pavyko sutikti tik vieną šeimynėlę, kuri nebuvo girdėjusi apie šią dieną, bet mielai įsiamžino prie Lietuvos kariuomenės patrankų.

Ryte muziejų aplankė gausi ekskursija iš Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos. Pastarieji pasidalijo asmenukėmis ir su muziejumi.

Bene geriausias šios akcijos pavyzdys yra Nacionalinis M.K.Čiurlionio dailės muziejus, kuris ne tik kvietė pasidaryti asmenukių, bet ir kvietė tai daryti nemokamai visuose dešimtyje savo padalinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių