Quantcast

Kai Amelija iš Monmartro sutinka F. Chopiną

  • Teksto dydis:

Gimtojo Kauno muzikos mėgėjus į susitikimą filharmonijoje kviečia charizmatiškoji pianistė Ieva Dūdaitė.

Kas būtų, jei kurioje nors Paryžiaus kavinių susitiktų garsioji Amelija iš Monmartro ir Fryderykas Chopinas? Nors toks scenarijus skamba it gražus sapnas, muzikos pasaulyje viskas įmanoma.

Pianistės I.Dūdaitės koncerte skambės romantinė F.Chopino ir multiinstrumentininko, žinomo muzikos kino filmams autoriaus mūsų amžininko Yanno Tierseno kūryba. Rečitalio melodijos nukels į tą patį, bet labai skirtingą Paryžių: svajingų noktiurnų, baladžių, valsų banga atvers klausytojams XIX a. salonų duris. O Y.Tierseno vardą visame pasaulyje išgarsinusios juostos "Amelija iš Monmartro" garso takelio melodijos primins, kad net ir naujausių technologijų amžiuje sunku pabėgti nuo savo jausmų.

I.Dūdaitė yra viena geriausių savo kartos Lietuvos pianistų, koncertuojanti visame pasaulyje. Kad ir kur koncertuotų, atlikėja pelno šilčiausias publikos simpatijas bei aukštus profesionalų įvertinimus.

Iš Kauno kilusios, gimtajame mieste pirmuosius žingsnius į muzikos pasaulį žengusios pianistės interpretacijos skambėjo Nyderlandų, Belgijos, Jungtinės Karalystės, JAV, Italijos, Vokietijos, Meksikos, Rumunijos, Albanijos, Ispanijos, Prancūzijos, Čekijos koncertų salėse. I.Dūdaitės koncertus yra filmavę Lietuvos, Rusijos, Nyderlandų radijas ir televizijos.

Vokietijoje, Nyderlanduose studijavusios atlikėjos talentą įvertino ir profesionalai: ne viename tarptautiniame konkurse kaunietė yra užėmusi pirmą vietą ar pelniusi didžiuosius prizus.

I.Dūdaitės repertuaras platus: nuo baroko iki šiuolaikinės muzikos kūrinių, taip pat svarbią vietą atlikėjos repertuare užima lietuvių muzika ir jos populiarinimas svetur. Anot pianistės, muzika pasirinko ją ir, atvirkščiai, ji sako: "Esu palaiminta, kad mano profesija yra mano svajonė."

Kas: Koncertas "Ne tik Šopenas".

Kur: Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Kada: lapkričio 29 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių