Quantcast

Į Raudondvarį – pamatyti senovinių knygų ir antspaudų

  • Teksto dydis:

Raudondvario dvare liepos 6 d. Kauno rajono bendruomenė švęs Valstybės gimtadienį, vyks koncertai, bus pristatomi tautiniai kostiumai, atidaryta senovinių knygų ir antspaudų paroda.

Raudondvario dvare liepos 6 d. Kauno rajono bendruomenė švęs Valstybės gimtadienį, vyks koncertai, bus pristatomi tautiniai kostiumai, atidaryta senovinių knygų ir antspaudų paroda.

Surašytas ant jaučio odos

Dvaro pilyje įsikūrusiame Kauno rajono muziejuje bus galima pamatyti garsaus vokiečių leidėjo Walterio Fischerio knygų dovanojimo aktą Vytauto Didžiojo universitetui. 1930 m. dokumentas surašytas ant jaučio odos.

Trylika vertingų senovinių knygų kadaise priklausė grafų Tiškevičių bibliotekai. Kolekciją Kauno rajono muziejui paskolino Kauno technologijos universiteto biblioteka.
Raudondvario biblioteka buvo viena didžiausių XIX a. Lietuvos dvarų bibliotekų: didelę jos dalį sudarė XIX a. įvairios tematikos leidiniai, tačiau vertingiausia dalis – XV-XVIII a. spaudiniai bei rankraščiai.

Pristatys tautinius kostiumus

Šventės „Lietuva Raudondvario dvare 2015" programoje daug dėmesio skirta etnografiniams Lietuvos regionams pažinti. „Kauno rajonas yra Lietuvos centre, pietvakarinė jo dalis išsidėsčiusi Suvalkijoje, rytinė – Aukštaitijoje, už Nevėžio ir Dubysos formaliai prasideda Žemaitija. Taigi, jaučiame pareigą puoselėti visų regionų kultūrą", – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Šventės svečiai Raudondvario dvare galės grožėtis tautiniais kostiumais, senoviniais papročiais ir patiekalais. Veiks tautinių žaidimų kiemelis vaikams. Mažiesiems bus suvaidintas spektaklis „Zuikio vestuvės".

Į sceną pakils vienintelio profesionalaus Baltijos šalyse tautinio meno ansamblio „Lietuva" artistai. Aukštą kolektyvo meninį lygį įrodo ne tik gausus apdovanojimų kraitis, bet ir didelės sėkmės sulaukusios gastrolės beveik visose Europos valstybėse, JAV, Kanadoje, Indijoje, Japonijoje, Filipinuose, Malaizijoje.

Ne mažiau įdomi ir tautiška kapelija „Sutaras", kurios  artistai ne tik groja, bet ir dainuoja, šoka įtraukdami klausytojus į pasirodymų sūkurį. Visi muzikantai gerai valdo po kelis instrumentus, todėl įvairių Lietuvos vietovių muzika skamba regionams būdingomis gaidomis. Raudondvaryje „Sutaras" ketina surengti visuotines patrepsynes.

Jaunimą kaitins D. Montvydas

Šventės kulminacija taps tautiškos giesmės giedojimas 21 val. ir po to vyksiantis Donato Montvydo koncertas.

Atlikėjas – „Eurovizijos" konkurso dalyvis. Jis pasirodė ir Baltarusijoje, Vitebske vykusiame festivalyje „Slavianskij Bazar", o vėliau su geriausiais dainininkais iš viso pasaulio dalyvavo prestižiniame konkurse „New Wave 2011”.

Operetės mėgėjai taip pat nebus nuskriausti – Raudondvario Šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės bažnyčioje vyks Ritos Preikšaitės ir Tomo Ladigos koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raudondvario dvare

Raudondvario dvare  portretas
Sviestas sviestuotas :)))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių