Quantcast

„Gintarinė pora“ žengs į „Žalgirio“ areną

Tradicinis – jau 51-asis – tarptautinis sportinių šokių konkursas "Gintarinė pora" vėl blykstelės ryškiausiomis pasaulio žvaigždėmis ir paminės Lietuvos sportinių šokių 80-metį.

Šoks ir vaikai

Geriausios šalies standartinių ir Lotynų Amerikos šokių poros pirmą kartą varžysis "Žalgirio" arenoje.

"Tikimės, kad ši erdvė suteiks šokėjams ir žiūrovams naujos patirties bei įspūdžių", – sakė vienas "Gintarinės poros" iniciatorių ir organizatorių, Kauno sportinių šokių klubo "Sūkurys" vadovų Česlovas Norvaiša.

Gegužės 9–10 d. "Žalgirio" arenoje vyks šešių amžiaus grupių vaikų (gim. 2004–2006 m. ir jaunesnių), jaunučių ir jaunių bei Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) jaunimo ir suaugusiųjų reitingo varžybos.

Preliminarias paraiškas jau yra pateikę 2015-ųjų Lietuvos čempionai Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė (Vilniaus "Ratuto", Lotynų Amerikos šokiai), Edgaras Baltaragis ir Indrė Kučinskaitė (Kauno "Rolo" – "Sūkurys", dešimt šokių) bei prizininkai Vilius Jakas ir Gabrielė Siriūnaitė (Gargždų "Rolina" – "Sūkurys"), Dominykas Daukšas ir Svetlana Azarova ("Sūkurys").

Rusai – kryžkelėje

Pasak Č.Norvaišos, šiemet konkurencija tikriausiai bus mažesnė, nes dėl sudėtingos geopolitinės situacijos laukiama gerokai mažiau šokėjų iš Rusijos.

"Iš šios šalies pas mus atvykdavo labai stiprių Lotynų Amerikos šokių porų, – teigė Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) garbės prezidentas. – Kita vertus, mūsų kaimynus drasko ir vidiniai prieštaravimai. Rusijos sportinių šokių federacija suskilo į dvi stovyklas, naujai organizacijai – Sportinių šokių sąjungai – ėmėsi vadovauti Kremliui artimas Valentinas Judaškinas. Ar Rusijai bus taikomos tam tikros sankcijos, paaiškės per WDSF generalinę asamblėją."

Tarp jau užsiregistravusių užsienio svečių yra duetų iš Estijos, Lenkijos, Baltarusijos, Latvijos, Suomijos, Izraelio, Italijos, Vokietijos, Danijos.

Čempionų šou

"Gintarinę porą" tradiciškai vainikuos šou programa. Ją papuoš JAV atstovaujantys daugkartiniai pasaulio profesionalų standartinių šokių čempionai Arūnas Bižokas ir Jekaterina Demidova.

"Arūnas ir Jekaterina daug keliauja po pasaulį, tačiau mielai sutiko užsukti į Kauną. Kai manęs klausia, kas lemia stulbinančią šios poros sėkmę, atsakau: klasikinis angliškas stilius. Būtent juo A.Bižokas ir J.Demidova nustelbia netgi rimčiausius konkurentus, kurie pirmiausia pabrėžia ne šokio dvasią, bet energiją ir techniką", – kalbėjo buvęs A.Bižoko treneris Č.Norvaiša.

A.Bižokas ir J.Demidova šešis kartus iš eilės laimėjo Pasaulio šokių tarybos (WDC) profesionalų standartinių šokių čempionatus. Devynis kartus paeiliui tai yra padarę būtent anglai Marcusas ir Karen Hiltonai, aštuonis – jų tautiečiai Richardas ir Janet Gleave'ai.

Šoks virtuozai

Tarp svečių bus dar kelios įžymybės: iš Norvegijos – 2014-ųjų pasaulio ir Europos bugivugio čempionai Thorbjørnas Sollvolas Urskogas ir Flora Bouchereau, iš Estijos – "Eurovizijos" nugalėtojas Dave'as Bentonas.

T.S.Urskogas su F.Bouchereau bendrą karjerą pradėjo pernai, o su ankstesne partnere Susanne Sandberg norvegas po du kartus tapo pasaulio ir Europos čempionu.
Iš Arubos kilęs muzikantas ir vokalistas D.Bentonas yra dirbęs su Tomu Jonesu, Billy Oceanu, Jose Feliciano, o 2001-aisiais, su estu Taneliu Padaru atlikęs dainą "Everybody", laimėjo "Eurovizijos" konkursą.

D.Bentono vadovaujamas orkestras "Žalgirio" arenoje akompanuos Lotynų Amerikos šokių pasaulio reitingo varžybų finalininkams ir šou programos dalyviams, tarp jų – WDSF profesionalų lygos pasaulio taurės laimėtojams, Europos vicečempionams Donatui Vėželiui ir Linai Chatkevičiūtei bei tarptautinių varžybų prizininkams Valerijui Osadčenkai ir Sandrai Kniazevičiūtei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių