Quantcast

Gimtadienio šventė su neįprastomis dovanomis

  • Teksto dydis:

Lietuvos zoologijos sodas kauniečius ir miesto svečius kviečia kartu švęsti 78-ąją gimtadienio šventę, kuri tęsis net tris dienas. Lietuvos zoologijos sodas kauniečius ir miesto svečius kviečia kartu švęsti 78-ąją gimtadienio šventę, kuri tęsis net tris dienas.

Pirmojo Lietuvos zoologijos sodo istorija prasidėjo 1938-ųjų liepos 1-ąją, žymaus gamtininko, profesoriaus Tado Ivanausko iniciatyva. Prieš 78 metus ekspozicijoje buvo tik 40 eksponatų, šiandien Kaune laikomų gyvūnų kolekcija išsiplėtė iki 3 tūkst.

Liepos 1-ąją pramogos vyks ne tik Zoologijos sode, bet ir Kauno mieste. Dalis gimtadienio šventinių renginių persikels ir į Laisvės alėjoje esančio fontano aikštelę. Čia miestiečiai iš profesionalių Zoologijos sodo edukologų galės išgirsti įtraukiančią pamoką apie egzotiškus gyvūnus – visi norintys bus kviečiami iš arčiau pažinti laukinę gamtą, susipažinti su mažaisiais Zoologijos sodo gyventojais vabzdžiais.

Laisvės alėjoje renginio dalyviai galės išlaisvinti vidinį žvėrį – ant veiduko nusipiešti egzotinį gyvūną. Antrąją gimtadienio dieną vyks Šeimų diena, kur visų susirinkusiųjų lauks įvairūs žaidimai, atrakcijos ir dovanos. Paskutinę renginio dieną atvykus į Zoologijos sodą bus galima vaišintis nemokamu tortu ir laimėti puikias dovanas.

78-ojo Zoologijos sodo gimtadienio proga suaugusiojo bilietas vietoje 5 eurų kainuos tik 3 eurus. Visi nupirkti bilietai dalyvaus pirmą kartą vykstančioje loterijoje ir galės laimėti tris išskirtinius prizus: oreivių klubo "Audenis" įsteigtą apžvalginį skrydį oro balionu, akrobatinio skraidymo entuziastų Kauno aeroklubo apžvalginį skrydį lėktuvu virš Kauno ir apžvalginį skrydį parasparniu su "Padovanok skrydį" pramogos organizatoriais.

Liepos 3-iąją, finalinę renginio dieną, susirinkusiems lankytojams šventinę nuotaiką kurs merginų grupė "ZetaBeat" bei vaikų sporto ir šokių studija "Keberiokštukas". Vienu iš svarbiausių renginio akcentų taps šventinio torto "Bijola" valgymas. Mažųjų šventės dalyvių lauks piešiniai ant veidukų, linksmieji personažai, įdomioji "Robotikos akademija", spalvingosios "Debesų ganyklos" knygelės ir lietuviška animacija vaikučiams. Suaugusieji apsilankę, Kauno klinikų Kraujo centro palapinėje, galės padovanoti savo kraujo, klausytis interaktyvių gyvūnų pristatymų, paliesti roplį ir pašerti ruonį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių