Quantcast

Fotografus traukia pakaunės miesteliai

  • Teksto dydis:

Atvirose erdvėse rengiamos fotografijų parodos, menų dirbtuvės, bendri projektai su festivaliu „Kaunas Photo“ ir kiti renginiai turėtų pagyvinti Kauno rajono kultūrinį gyvenimą.

Atvirose erdvėse rengiamos fotografijų parodos, menų dirbtuvės, bendri projektai su festivaliu „Kaunas Photo“ ir kiti renginiai turėtų pagyvinti Kauno rajono kultūrinį gyvenimą.

Šie tikslai buvo įtvirtinti bendradarbiavimo  sutartyje, kurią pirmadienį pasirašė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas ir viešosios įstaigos „Šviesos raštas“ direktorius Mindaugas Kavaliauskas. „Pakaunės kraštas įdomus savo gamta, istorijos paminklais, tačiau labiausiai norėtųsi parodyti mūsų žmones ir jų darbus“, – kalbėjo V. Makūnas.

Meras dideles viltis sieja su Raudondvario dvaro žirgyne baigiamu įrengti menų inkubatoriumi. Jame numatyta erdvė ir fotografijos galerijai. Antrajame aukšte veiks menininkų rezidencijos.

M. Kavaliauskas tvirtino, kad nemažai idėjų bus galima įgyvendinti perkėlus dalį „Kaunas Photo“ festivalio renginių į Kauno rajoną. Pakaunės miestelių erdvėse planuojama rengti fotografijos parodas.

JAV gyvenantis fotomenininkas Edis Jurčys yra sukūręs įdomią fotografijų seriją apie keltus. Kad ir kur būtų, Edis ieško įkvėpimo keltuose, kurie jam yra žavūs gyvenimo kelionės simboliai.

M. Kavaliauskas įsitikinęs, kad E.Jurčio paroda puikiai tiktų Vilkijai, taip pat turinčiai seną upių keltą. Ekspoziciją būtų galima įrengti prieplaukoje arba pačioje „Vilkynėje“.

Fotografams įdomūs ir kiti pakaunės miesteliai: Ežerėlis, Čekiškė, Kačerginė, Kulautuva. Juos pasiryžęs fiksuoti Vokietijoje gyvenantis baltarusis Vitus Soloshanka. Jaunas fotomenininkas apsigyveno kaimo turizmo sodyboje ir jau šią savaitę išsiruoš į žygį po Kauno rajoną.

Rugsėjo pradžioje Raudondvario dvare bus atidaryta tarptautinė fotografijos paroda „Gintaro kelias“.

Kauno rajono savivaldybę bendradarbiavimo ryšiai sieja ne tik su „Šviesos raštu“, bet ir su Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nb

nb portretas
O Makūnas tai savo stichijoj - diplomiukai, gėlytės...Tokia jo kasdienybė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių