Quantcast

Festivalis „Nerk į teatrą“ kviečia nerti į teatro gelmes

  • Teksto dydis:

Vasario 9–15 dienomis Nacionalinis Kauno dramos teatras savo erdves jau penktąjį kartą atvers edukacinio festivalio „Nerk į teatrą“ dalyviams.

Vasario 9–15 dienomis Nacionalinis Kauno dramos teatras (NKDT) savo erdves jau penktąjį kartą atvers edukacinio festivalio „Nerk į teatrą“ dalyviams. Visą savaitę vyks daugiau nei keturiasdešimt skirtingų užsiėmimų ir renginių teatro meno gerbėjams nuo 7 m.

Aktoriaus meistriškumo, režisūros scenos kalbos ir judesio, teatrinio grimo dirbtuvės – tai tik maža dalis praktinių užsiėmimų. Festivalį atidarys elektroninės muzikos grupė „Beisssoul&Einius“, o Valentino dieną įsimylėjėliai bus kviečiami šėlti jaunųjų aktorių gyvo garso koncerte „Ain‘t no easy way out“.

„Nerk į teatrą“ šiemet žiūrovams siūlys išvysti aktualius spektaklius jaunimui ir vaikams ( ,,Keletas pokalbių apie (Kristų)“ (Lietuvos nacionalinis dramos teatras), ,,59’Online” (Menų spaustuvė), ,,Šiuolaikinis tolerancijos centras” (Bad rabbits) ir kitus. Po kiekvieno Didžiojoje scenoje vyksiančio spektaklio (,,Moderatoriai”, ,,Mechaninė širdis”, ,,Astrida”) vyks susitikimai su aktoriais, tad bus išskirtinė galimybė išsiaiškinti visas teatro paslaptis, o gal net ir išsakyti kritiką! Taip pat šio festivalio naujovių sąraše – dramaturgijos, video darbų ir eilių konkursai. Negana to, festivalyje išlieka jaunimo pamėgtos ekskursijos po teatrą, kurios visada susilaukia didelio dalyvių dėmesio, taip pat laukia atviros diskusijos su ženklu N-18.

Užsiėmimus kuruos žinomos teatro asmenybės. Kūrybines „Teatro dirbtuves šeimai“ ves režisierė Agnė Sunklodaite ir kompozitorius Deividas Gnedinas. „Judesio dirbtuves“ kuruos profesionalūs šokėjai Mantas Stabačinskas ir Marius Pinigis, režisūros – režisierius Vidas Bareikis. O kur dar būrys teatro aktorių, kurie dalins aktorystės paslaptimis.

Daugiau informacijos rasite čia



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių