Quantcast

E. Straleckaitė: mokėti vesti šokio partnerę – be galo vyriška

  • Teksto dydis:

Kaune startavo nemokamų treniruočių projektas „Kaunas sportuoja“. Miestiečiams per savaitę siūloma rinktis iš 11 skirtingų sporto užsiėmimų. Vienas jų – „Solo Latino“ pamokos su profesionalia šokėja ir šokių mokytoja Egle Straleckaite, gerai žinoma ir iš įvairių televizijos projektų.

„Pramoginiai šokiai ne veltui vadinami sportiniais. Patikėkite manimi, jeigu šoki Samba ar ča ča ča, tai aukščiausio intensyvumo treniruotė, kuriai gali prilygti nebent boksas, – sako Eglė. – Šokant dirba visas kūnas, o per pusantros minutės gali sunaudoti daugiau energijos nei bėgdamas.“

Pirmųjų šokio žingsnelių vakar S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro prieigose mokėsi apie 50 kauniečių. Pakalbinome tris drauges, kurios jau ne pirmą kartą lankosi Sporto centro organizuojamuose nemokamuose užsiėmimuose. Sakė bandžiusios funkcines, bokso, pilateso ir itin patikusias kalanetikos treniruotes. Šį kartą panorusios išmokti šokti.

„Fantastiškas jausmas, – džiaugsmu tryško Vita, Vytautė ir Ernesta. – Ir tikrai yra ką veikti. Jeigu būtų tik kojų judesiai, tai dar nieko. Bet kai prisideda rankos, tada jau kojas pamiršti nešti. Reiks dabar repetuoti namuose prie veidrodžio.“

Merginos prisipažino savo vyrus palikusios namuose su vaikais. Ir išties, šokio pamokos Kaune pritraukė daugiausiai moterišką auditoriją. Šokio trenerė sako, kad tai lemia mūsų šiaurietiškas charakteris – bet šokti turėtų mokėti kiekvienas save laikantis džentelmenu.

„Teko lankytis daugelyje šalių. Italijoje, Ispanijoje ir net JAV labai daug šokančių vyrų. Ir jie patys geriausi šokėjai! – pasakoja E. Straleckaitė. – Mokėti vesti šokio partnerę, valdyti ją... Juk tai be galo vyriška. Tą turi mokėti kiekvienas, nes jeigu vyksta vakarėlis ar oficialus priėmimas, kur šokama, ir vyras gali pakviesti moterį šokiui, kas gali būti nuostabiau.“

Mokėti vesti šokio partnerę, valdyti ją... Juk tai be galo vyriška. Tą turi mokėti kiekvienas.

„Solo Latino“ treniruotės Kaune vyks visą birželio mėnesį. Pasak šokių mokytojos, kartais užtenka ir vienos pamokos, kad nebebūtų baisu judėti šokių aikštelėje: „Aišku, kuo daugiau kartosite – tuo geriau šoksite.“

Kol vyko šokio pamokos, kauniečiai skubėjo ir į kitus S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro siūlomus nemokamas užsiėmimus. Didžiausio populiarumo vakar susilaukė riedučių treniruotė – į pirmąją sugužėjo apie šimtas žmonių. Dar kelios dešimtys traukė į Ąžuolyno parko gilumą nešini golfo lazdomis.

Be šių treniruočių, kauniečiai gali lankyti funkcines ar funkcines su bokso ir bokso ir taekwondo elementais, zumba, pilateso, jogos treniruotes. Išmokti taisyklingai bėgioti su olimpiečiu Remigijumi Kančiu. Specialios treniruotės paruoštos vaikams bei senjorams.

„Mūsų tikslas, kad kiekvienas kaunietis turėti galimybes užsiimti aktyvia fizine veikla. Suprantame, kad aplink viskas tik brangsta. Sumokėjus už maistą, komunalines paslaugas, o kur dar išlaidos darželiui ar mokyklai, dažnai pinigų sau nebelieka. Tikimės, kad nuo šiol visi kauniečiai turės lygias galimybes sportuoti nepriklausomai nuo jų piniginės svorio“, - sako S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius Giedrius Bielskus.

Treniruočių grafiką rasite čia



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių