Quantcast

Dešimtojoje akcijoje „Gilė“ – rekordinis dalyvių skaičius

  • Teksto dydis:

Lietuvos zoologijos sodas jau jubiliejinius dešimtus metus organizavo akciją „Gilė“. Jos metu skatinama šeimas, organizacijas ir švietimo įstaigas rinkti ąžuolo giles ir atnešti jas zoologijos sodo gyventojams. Šiais metais akcijoje dalyvavo rekordinis skaičius gyvūnų mylėtojų – net 383 organizacijos, šeimos bei mokymo įstaigos.

Nors gilių priėmimas zoologijos sode truko tik 11 dienų, tačiau visuomenės susidomėjimas buvo ypatingai didelis, todėl ir gilių šiemet buvo surinkta daugiau nei 16 tonų!

Visi atnešusieji giles, spalio 17 dieną buvo pakviesti nemokamai apsilankyti renginio „Gilė’2017” uždaryme, kuris vyko Lietuvos zoologijos sode. Į šventę susirinko 3906 maži ir dideli gyvūnų mylėtojai, kurie galėjo stebėti, kaip gyvūnai skanauja giles, dalyvauti gyvūnų pristatymuose ar pagaminti žaislų beždžionėms. Finalinio renginio dalyvių skaičius 2017 m. yra dvigubai didesnis nei 2016 m. ir net tris kartus didnesnis nei 2015 m. 

Dalyvių, daugiausiai atnešusių gilių, laukė prizai. Pirmąsias vietas užėmę ir daugiausiai gilių atnešę mokyklų ir organizacijų grupėje – trečius metus iš eilės laiminti V. Kuprevičiaus pagrindinės mokyklos, Kauno moksleivių aplinkotyros centro Jaunųjų ekologų būrelis (884 kg), šeimų grupėje – Evelina Vičiauskienė (78 kg). Nugalėtojai pasidalino kino teatro „Cinamon“ įsteigtus prizus – galimybę apsilankyti pasirinktame kino filme.

Antrąją vietą tarp visų mokyklų ir organizacijų užėmė Kauno lopšelis-darželis „Žilvitis“, surinkę 762 kg gilių, o tarp šeimų antrąją vietą užėmė Algirdas Butkevičius. Jis kartu su šeima surinko 68 kg gilių. Antrosios vietos laimėtojai buvo apdovanoti interaktyviomis, atgyjančiomis realybės spalvinimo knygelėmis „Mylimukai“.

Trečiąją vietą užėmę Kauno Tado Ivanausko progimnazijos antrųjų klasių mokiniai ir Virgis bei Rūta Baltakiai, turės galimybę dar kartą nemokamai apsilankyti Lietuvos zoologijos sode.

Surinktomis gilėmis žvėreliai galės mėgautis iki pat vėlyvo pavasario. Ąžuolo gilė yra ypač naudingas ir kaloringas papildas daugelio gyvūnų mitybos racione. Jame yra aukštos kokybės baltymų, įvairių vitaminų bei mineralų. Jomis paįvairinamas stumbrų, zebrų, antilopių, ožkų, begemotų, tapyrų ir kitų kanopinių žinduolių, beždžionių, graužikų ir kai kurių paukščių racionas. Gilės zoologijos sodo gyvūnams į jų racioną įtraukiamos kasmet – tai natūralus ir naudingas jų pašaro priedas.

Kiekvienais metais akcijos dalyvių vis daugėja 2017 m. akcija buvo rekordinė dalyvių skaičiumi, tačiau gilių nors ir surinkta išties daug, tačiau rekordas nepasiektas, mat prieš kelis metus gyvūnų mylėtojai buvo sunešę net 30 tonų gilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokinga, kad

Juokinga, kad portretas
ir Kairys ten buvo. Būčiau net nepagalvojęs :-)

Zita

Zita portretas
Zoologijos sodas visos Lietuvos rūpestis turėtų būti. Gal laikas būtų ir kitus miestus ir miestelius pakviesti prisijungti. Juk ąžuolai auga visoje Lietuvoje. Tokia akcija būtų dar labiau rūpintis zoologijos sodo gyventojais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių