Quantcast

Botanikos sodo oranžerija pavirto džiunglėmis

„Amūro žalčiai, čia yra rombinis pitonas, karališki pitonai, iguanas Maksas, piranijos, Kaimanų vėžliai, vabzdžiai, Madagaskaro tarakonai ir daugelis kitų“, – vardija parodos administratorė Austėja Lisauskaitė.

Edukacinis projektas VDU Kauno botanikos sodo oranžeriją pavertė džiunglėmis – tarp augalų apsigyveno retų egzotinių gyvūnų.

Iš pirmo žvilgsnio romių vėžlių geriau neglostyti – gali įkąsti, įspėja parodos „Paslaptingas džiunglių pasaulis“ rengėjai. Tuo metu iguana Maksas net prisimerkia glostomas – dėmesys jam patinka. Tarp oranžerijoje augančių atogrąžų augalų kelios dešimtys egzotinių ir retų gyvūnų jaučiasi it namuose.

„Amūro žalčiai, čia yra rombinis pitonas, karališki pitonai, iguanas Maksas, piranijos, Kaimanų vėžliai, vabzdžiai, Madagaskaro tarakonai ir daugelis kitų“, – vardija parodos administratorė Austėja Lisauskaitė.

„Apie du mėnesius bus šita paroda, ir mes galvojame tą ekspoziciją keisti, turime minčių, kad atsivešime kokių kolibrių ar kokių įdomesnių gyvūnų, bet su laiku. Mes norime parodyti tą bendriją, kuri yra džiunglėse, kad gyvena kartu ir augalai, ir gyvūnai ir, kaip matėte, žmogus visoje toje sistemoje“, – sako parodos organizatorius Vilmantas Sirotka.

Pasak botanikos sodo vadovės, pasaulyje įprasta, kad botanikos soduose gyvena ir gyvūnai. Tarpukariu į šią oranžeriją profesorius Tadas Ivanauskas buvo atvežęs smauglį iš Brazilijos.

„Gyveno mūsų oranžerijoje ir liūdėjo, ir nevalgė, ir pelytės ant jo kadrilį šoko baltos. Po to nežinau, koks likimas, bet man atrodo, tas smauglys dabar yra zoologijos muziejaus eksponatas“, – sako VDU Kauno botanikos sodo direktorė Vida Mildažienė.

Vytauto Didžiojo universiteto Kauno botanikos sodas su Zoologijos sodu ir Tado Ivanausko zoologijos muziejumi studentams ir moksleiviams rengs bendras programas, kuriose jaunimas mokysis pažinti Lietuvos gamtą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dėl transporto

dėl transporto portretas
Dėl viešojo transporto tai pritariu 100 proc. Šitokio grožio botanikos sodą turim mieste, o atvykti į jį praktiškai jokios galimybės nėra. ne visi juk turi nuosavus automobilius, o ir vairuoti ne visi gali. Gėda miesto valdžiai. Vietoj troleibusų paleidimo Parodos kalnu, kur ir taip susisiekimas geresnis nei būtina, būtų nutiese į Čiurlionio kalną, kur ne vien nuostabusis botanikos sodas, bet ir gyventojų skaičius padidėjęs gal daugiausia iš visų kitų Kauno miesto rajonų.

Kaunietei

Kaunietei portretas
O jus galvojate,kad bedziai su vaikais gali i ta botanikos soda vaziuoti su visuomeniniu transportu,kai tokios kainos? Ko gero,su savo masina ir pigiau ir patogiau - kada norejai - nuvaziavai,kada norejai - grizai. Jus tikriausiai nesinaudojate autobusais,tai nezinote,kiek bilietas kainuoja.

vartotojas

vartotojas portretas
pritariu, neisivaizduoju kaip ten nuvaziuoti, tik su masina
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių