Quantcast

Botanikos sodas skelbia „Gamtasmegenių“ konkursą

  • Teksto dydis:

Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sodas papildo formaliojo ugdymo programą ir kviečia moksleivius žaismingai pažinčiai su augalijos pasauliu. Skelbiamas konkursas padės išsiaiškini, kurią Kauno ar Kauno rajono 7–8 klasę galima drąsiai vadinti gamtos žinovais ir tituluoti „Gamtasmegenių“ vardu.

„7–8 klasių moksleivius pradedama mokyti botanikos, tad nusprendėme pasiūlyti linksmą atrakciją, kuri papildytų formaliojo ugdymo programą. Ši įdomi praktika VDU Botanikos sodo oranžerijoje taps savotiška kontaktine botanika. „Gamtasmegenių“ konkursas ne tik praplės ar pagilins vaikų žinias – taip įdomu ne perskaityti, o patiems išsiaiškinti atsakymus, bet ir didins klasės bendrumą – juk komandinis kūrybinis darbas ir ekskursijos labai suvienija“, – sakė VDU Botanikos sodo Paslaugų ir edukacijos skyriaus vadovė Kristina Mulevičienė.

„Gamtasmegenių“ konkursą sudaro keli žingsniai: reikia registruoti klasę tel. 8 610 49469 arba el. paštu vesta.aleknaviciute@vdu.lt. Užregistravus klasę, konkurso dalyviai gaus užduotis, kurių atsakymų VDU Botanikos sodas lauks iki kovo 1 d. Konkurso dalyvių vertinimo komisijai susumavus rezultatus, laimėjusioji komanda gaus diplomus, o jų mokytojai – pažymėjimus. Be to, sutartu metu gegužės mėnesį „Gamtasmegeniams“ bus surengtos specialios orientavimosi varžybos.

„Galvodami konkurso klausimus, ne tik juos taikėme pagal ugdymo programą, bet ir kreipėme dėmesį į įdomybes, „augalus žvaigždes“. Labai svarbu moksleivius sudominti, sužadinti norą domėtis botanika ir apskritai gamtos mokslais ir pasiūlyti jiems įvairius būdus tai daryti. Konkurso dalyviai bus kviečiami atvykti į VDU Botanikos sodo oranžeriją. Kai kurioms užduotims reikės žvalgytis 360°, jos bus interaktyvios – moksleiviai turės fiksuoti, fotografuoti. Viena iš užduočių – sukurti kryžiažodį. Įdomiausias moksleivių sukurtas kryžiažodis pateks į naujai leidžiamą VDU Botanikos sodo leidinį“, – pasakojo VDU Botanikos sodo edukatorė Vesta Aleknavičiūtė.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zemgrobys

Zemgrobys portretas
Vdu propesoriai leis savo namuose triuksmauti vaikezams?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių