Quantcast

Bibliotekoje – kvepiančių istorijų vakaras

  • Teksto dydis:

Gruodžio 8 d. 17 val. (Radastų g. 2, III a. fojė) Kauno apskrities viešoji biblioteka kviečia į kvepiančių istorijų vakarą, kurio metu duris atvers Kvepiančių knygų salonas. Penkiolika salone esančių knygų pakvies pasitelki ne tik regą, vaizduotę, bet ir neįprastą knygos pažinimo būdą – uoslę.

Renginio metu „Minervos Blogo: įkvėpimai“ autorė Rimantė Budrytė-Kvietkauskienė papasakos kuo kvėpinosi Prancūzijos karalius Saulė Liudvikas XIV? Kuo dvelkė Pirmojo pasaulinio karo nuojautos ir iš karo lauko mylimosioms siunčiami laiškai? Kokius prancūziškus kvepalus ypač vertino tarpukario Kauno ponios ir jas apdainavę poetai?

Aplinkos ir savęs kvėpinimas – ypatingas ritualas, minimas seniausiuose istoriniuose šaltiniuose. Nuo smilkalais dvelkiančių šventovių, kvepalų fontanais išpuoštų rūmų iki modernių parfumerijos parduotuvių – ilgas kelias, kuriuo nukeliavo kvapų pasaulį smalsiai tyrinėjantis žmogus.

Artėjant gražiausioms metų šventėms, Kauno apskrities viešoji biblioteka kviečia pailsėti nuo rutinos ir pasinerti į kvapų ir literatūros pasaulį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių