Quantcast

Atvirumo valandos su pamėgtais aktoriais

  • Teksto dydis:

Jau antrus metus organizuojamas renginių ciklas "Menai ir dvarai" kviečia į jaukias popietes, kurios suteikia galimybę pažinti Lietuvos istorijos, meno ir architektūros paveldą, o sykiu dalyvauti kameriniuose koncertuose bei įdomių susitikimų popietėse.

Renginių ciklo "Menai ir dvarai" meno vadovas – solistas Liudas Mikalauskas. Turėdamas išskirtinius ne tik meninius, bet ir organizacinius sugebėjimus, jis įkvepia ir administruoja savitus profesionalaus meno ir muzikos renginius. Paklaustas, kaip gimsta naujų festivalių kūrimo idėjos, L.Mikalauskas dalijasi jau bemaž dešimties metų koncertų organizavimo Lietuvos miestuose ir miesteliuose patirtimi.

"Lietuvos muzikinio pasaulio kolegos ir draugai neleis pameluoti, kad dažnai skambinu jiems siūlydamas vienokius ar kitokius pasirodymus. Nuoširdžiai stengiuosi, kad Lietuvos regionų žmonės pamatytų kuo daugiau skirtingų atlikėjų, išgirstų kuo įvairesnės muzikos, iš jos susiformuotų savo mėgstamų muzikos žanrų žemėlapį. Neseniai radau vieną vaikystėje duotą interviu, jo pavadinimas buvo "Noriu būti dainuojančiu buhalteriu". Smagu sau pripažinti, kad kažkas panašaus šiandien ir išėjo", – šypsosi dainininkas.

Iš meilės muzikai, Lietuvos regionų žmonėms ir intensyvios kūrybinės draugystės su žymiais mūsų šalies menininkais gimė ir naujasis koncertų ciklas "Menai ir dvarai". Šių renginių, vykstančių ypač jaukiose ir subtiliai atrinktose įspūdingose erdvėse paskirtis – sujungti aukščiausią kultūrą su mūsų šalies istorijos, architektūros, dailės, poezijos, teatro ir kitomis meno apraiškomis.

Tris pavasario savaitgalius Kaune, Maironio lietuvių literatūros muziejuje ir Jurbarko, Kėdainių, Bistrampolio dvaruose profesionalaus meno mylėtojai turės galimybę pasimatyti ir pabendrauti su žymiais Lietuvos menininkais. Pirmojo susitikimo, vyksiančio Maironio lietuvių literatūros muziejuje, viešnia – kino ir teatro aktorė Kristina Kazlauskaite. Aktorė, savo kūrybinį kelią pradėjusi garsiajame Jaunimo teatre Vilniuje, nuoširdžiai dalysis savo gyvenimiška bei kūrybine patirtimi, skaitys eiles, o gal ir dainuos – viskas vyks pagal aktorės kredo: "Čia ir dabar!"

Balandžio 9 d. laukia susitikimas su kino ir teatro legenda aktore Vaiva Mainelyte. Netikėtai naujai suskambės Salomėjos Nėries, Justino Marcinkevičiaus dramų ir užsienio poetų eilėraščiai bei ištraukos iš poemų. Gegužės 14-ąją – galimybė pasiklausyti ir įvertinti aktoriaus Andriaus Bialobžeskio skaitomą Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Sigito Gedos ir kitų kūrėjų poeziją, padiskutuoti apie teatro ir televizijos užkulisius, kartų kaitos aktualijas. Visų koncertų pradžia – 17 val.


Kas? Susitikimas su aktore K.Kazlauskaite. Iš ciklo "Menai ir dvarai".

Kur? Maironio lietuvių literatūros muziejuje.

Kada? Kovo 5 d. 17 val.


Šiame straipsnyje: renginiai Kaunepramogosmenas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Susitikimas įdomus ,bet daugiau nedalyvausime .nes mikrofono nebuvo sedėjome gale salės ir ne viską girdėjome.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių