Quantcast

„Ana Karenina“ – spektaklis, nepavaldus laikui

  • Teksto dydis:

Choreografės Andželikos Cholinos šokio spektaklis "Ana Karenina" – taip pat nepavaldus laikui, kaip ir jame gvildenama tema – nemarus moters troškimas mylėti ir būti mylimai.

2010 m. sukurtas spektaklis, pelnęs Auksinį scenos kryžių kad ir kokioje scenoje būtų pristatomas, visur tampa įvykiu, įkvepiančiu žiūrovus apmąstymams.

"Anželikos Cholinos šokio teatrui tai penkioliktas sezonas, nuo pat teatro įkūrimo pradžios jaučiu šventą pareigą pristatyti spektaklius ne tik sostinėje ar užsienyje, bet ir visiems be išimties Lietuvos gyventojams, gyvenantiems nuo Biržų iki Druskininkų. Man brangus kiekvienas žmogus ir su savo kūryba noriu paliesti kiekvieno širdį", – prieš palydėdama teatrą į Kauną sakė A.Cholina.

Į jausmingus, grožiu ir išradinga judesio kalba pripildytus jos sukurtus šokio spektaklius žiūrovai ateina po kelis kartus – ne išimtis ir "Ana Karenina".

Pagal Levo Tolstojaus romaną sukurta šokio istorija pasakoja apie meilę, aukštuomenės dviveidiškumą, žmonių gebėjimą teisti ir smerkti. Gyvenimas pagal taisykles priešinamas tikrai gyvenimo aistrai. Tai tik viena iš choreografei svarbių temų. Čia netrūksta ne tik širdį draskančių duetų, jausmus žadinančių momentų, bet ir humoro. Profesionalių balerinų ir dramos aktorių susitikimas šiame spektaklyje daro jį gyvą, tikrą ir nuoširdų. Net neskaičiusieji L.Tolstojaus romano pasakoja puikiai supratę istorijos vingius ir choreografės perteiktas mintis. Spektaklyje skamba Alfredo Schnittke's, Piotro Čaikovskio, Gustavo Mahlerio ir Andrew Loydo Webberio muzika.

Anos Kareninos vaidmenį atlieka jau keletą apdovanojimų už jį pelniusi baleto solistė Beata Molytė. "Ana Karenina – vienas brandžiausių ir brangiausių man vaidmenų, kurį kiekvieną kartą scenoje vis išgyvenu iš naujo. Mano Ana – santūri ir aristokratiška, aistringa ir spalvingai emocinga, mylinti ir mylima, gili vidumi, visuomenės atstumta ir nesuprasta", – pasakojo balerina.

Pasakoti aistros vyrui ir gyvenimui istoriją B.Molytei padeda grafo Vronskio vaidmenį sukūręs Kauno valstybinio muzikinio teatro solistas Gintaras Visockis, Aleksejų Kareniną įkūnijęs Mantas Vaitiekūnas.


Kas? Šokio spektaklis "Ana Karenina".
Kur? "Girstučio" kultūros ir sporto rūmuose.
Kada? Lapkričio 26 d. 19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių