Quantcast

Vyras prarado pusę veido, bet viltingai žiūri į ateitį (gali šokiruoti)

  • Teksto dydis:

Žmogus, kurį matote nuotraukose – šypsosi. Jis džiaugiasi sėkmingai pavykusia operacija, po kurios atrodo ir jaučiasi kur kas geriau. Daugelis atsidūrę Timo McGratho vietoje pultų į neviltį dėl tokios išvaizdos, tačiau jam tai – dar vienas vilties lašas ir ilgo kelio pradžia.

T. McGrathas – 38-erių amerikietis, aistringas ledo ritulio gerbėjas. Anksčiau jis buvo labai sportiškas, aktyvus vyras, tačiau visas jo gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis diagnozavus retą minkštųjų audinių vėžio formą, apėmusią visą kairiąją veido pusę.

Žinoma, viskas prasidėjo nuo palyginti mažo gumbelio – 2014 metais gydytojai aptiko maždaug kiaušinio dydžio auglį ir iš karto pasiūlė operuotis. T. McGrathas nesutiko, norėdamas prieš tai išbandyti visas kitas alternatyvas. Chemoterapija nepadėjo, auglys sparčiai augo ir jau 2015 metais vyras nebegalėjo kvėpuoti ir valgyti. Jam buvo atlikta tracheostomija ir gastrostomija.

Tačiau tuomet reikalai ėmė tvarkytis – gydymas radiacija veikė auglį ir šis pradėjo trauktis. Kaip pats vyras sakė, mirusio auglio gabalai tiesiog krito nuo jo veido. Vyras vėl galėjo valgyti nedidelius maisto gabalėlius. Visgi, likusią masę vis tiek teko šalinti chirurginiu būdu ir gydytojai nieko gero nežadėjo.

T. McGrathas išgirdo blogiausią galimą scenarijų – kad jis praras akį, pusę veido ir ausį. Jis tuo netikėjo, nes jau manė, kad po truputį gyja. Tačiau viskas buvo taip, kaip gydytojai ir teigė – teko šalinti pusę veido ir ją atkūrinėti iš kitų kūno vietų paimtais raumens ir kauliniais audiniais. Juos kūnas nuolat atmetinėjo, vyras patyrė kelias sunkias infekcijas. Pusė jo veido atrodė kaip viena didelė žaizda, su atviromis ertmėmis.

Tuomet T. McGrathas sutiko Chaiyasate, kuris sutiko jį operuoti ir pabandyti grąžinti jam veidą. Operacijos metu odos lopai nuo kojos ir rankos buvo perkelti ant veido, suformuota bendra forma. Tai – tik pirmoji operacija iš daugelio, kurias T. McGrathui teks ištverti. Antroji bus atlikta šią žiemą. Tačiau vyras jau dabar džiaugiasi rezultatais.

Beje, jis teigia, kad jam labai pasisekė – draugai ne tik padėjo surinkti daugiau nei 40 tūkstančių dolerių, reikalingų gydymui, bet ir draudimas išgelbėjo. Skaičiuojama, kad vien pirmosios 8 savaitės ligoninėje draudimo bendrovei atsiėjo daugiau nei milijoną dolerių, o visas gydymas – dešimtis kartų daugiau.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paaiskinimas blodinei

Paaiskinimas blodinei portretas
Atsistok pries veidrodi ir nusifotkink..

baisu

baisu portretas
Bet vienoje nuotraukoje kairė veido pusė, kitoje dešinė. Kažkas čia ne taip.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių