Quantcast

Viskio butelis aukcione parduotas už beveik 1 mln. eurų

Škotiško viskio butelis aukcione Honkonge parduotas už 930 000 eurų – tai naujas rekordas. Dar vienas 1926-aisiais Škotijoje pagaminto tauraus gėrimo butelis realizuotas už 856 000 eurų.

Pirkėjams atiteko itin retos „Macallan“ viskio rūšies 0,75 litro talpos buteliai. Gėrimas 60 metų buvo brandinamas statinėse, o 1986-aisiais išpilstytas į butelius. Buvo pagaminta tik po 12 atitinkamos rūšies viskio butelių.

Šie buteliai niekuomet nebuvo skirti parduoti – juos ketinta įteikti kaip dovaną ypač ištikimiems klientams ir verslo partneriams, sakė Danielis Lamas, „Bonham“ aukcionų namų Honkonge vyno ir viskio ekspertas.

Kas šiuo brangiu gėrimu galės suvilgyti gerkles, nežinoma. Tačiau skonio atžvilgu jokių problemų nebus: rūpestingai pagamintas viskis gali būti naudojamas praktiškai neribotą laiką, sakė D. Lamas.

Reto viskio kainos pastaraisiais metais šovė į viršų. Milžiniškas sumas už jį pirmiausiai pasiruošę mokėti pirkėjai Azijoje. Jau 2014-aisiais viskio butelis Honkonge buvo parduotas už daugiau kaip 500 000 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių