Quantcast

Už didžiausią rausvąjį deimantą – rekordinė suma?

  • Teksto dydis:

Už rausvą slyvos dydžio deimantą aukcione Honkonge kito mėnesio pradžioje tikimasi rekordinės brangakmeniams sumos, trečiadienį paskelbė aukcionas „Sotheby's“.

59,6 karato „Pink Star“ yra didžiausias šios klasės deimantas, suklasifikuotas Amerikos gemologijos instituto (GIA). Tačiau ankstesniam pirkėjui 2013 metais neįvykdžius finansinių įsipareigojimų, „Sotheby's“ buvo priverstas atpirkti šį nepriekaištingą briliantą.

Per aukcioną Ženevoje už šį brangakmenį vienas deimantų pjaustytojas iš Niujorko pasiūlė rekordinę sumą – 83 mln. dolerių (76,86 mln. eurų).

„Sotheby's“ įsitikinęs, kad „Pink Star“ balandžio 4 d. ir vėl bus parduotas už rekordinę sumą, didesnę nei 60 mln. dolerių.

„Galvoju, kad kai jis bus parduotas, tai bus naujas pasaulinis kainos rekordas aukcione nupirktam brangakmeniui, ir galvoju, kad tai gan nuostabu“, – trečiadienį naujienų agentūrai AFP sakė „Sotheby's“ pirmininko pavaduotojas Azijai Quek Chin Yeow (Kvek Čin Jeo).

Žėrintis ovalo formos briliantas yra 2,69 cm ilgio ir 2,06 cm pločio, sveria 11,92 gramo.

Quek Chin Yeow sakė, kad Honkongas yra tinkama vieta aukcionui, nes pirkėjai iš Azijos pastaraisiais metais sumokėjo rekordines sumas už kitų kategorijų deimantus.

12,03 karato melsvą deimantą „Blue Moon of Josephine“ 2015 metais už tuomet rekordinę 48 mln. dolerių kainą Ženevoje nupirko Honkongo nekilnojamojo turto magnatas Josephas Lau (Džozefas Lau). Viena diena anksčiau jis išleido 28,5 mln. dolerių retam 16,08 karato rausvam deimantui.

Pasak Quek Chin Yeow, po nutrūkusio pardavimo 2013 metais „Pink Star“ ir toliau kėlė didelį susidomėjimą.

„Ketveri metai yra geras laiko tarpas. Rinkoje yra daug naujų milijardierių“, – sakė jis.

„Pink Star“ 1999 metais vienoje Afrikos kasykloje iškasė korporacija „Beers“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių