Quantcast

Turtingiausias Afrikos žmogus išsigrynino 10 mln. JAV dolerių, kad į juos pažiūrėtų

  • Teksto dydis:

Nigerijos milijardierius Aliko Dangote (Aliko Dangotė), kuris yra išgarsėjęs kaip turtingiausias Afrikos gyventojas, Dramblio Kaulo Krante įvykusiame forume šeštadienį papasakojo, jog kartą iš banko paėmė 10 mln. JAV dolerių grynaisiais, kad galėtų į juos pažiūrėti ir suvokti, kad tai yra tikri pinigai, o ne vien skaičiai ant popieriaus.

„Kai esi jaunas, tavo pirmasis milijonas yra svarbus, tačiau po to skaičiai daug nebereiškia“, – pareiškė pramonės magnatas Abidžane įvykusiame forume.

„Vieną dieną banke pasiėmiau 10 mln. JAV dolerių grynaisiais, įdėjau šiuos pinigus į savo automobilio bagažinę ir po to atsinešiau į savo kambarį. Žiūrėjau į banknotus ir galvojau, „dabar aš tikiu, kad turiu pinigų“. O kitą dieną nunešiau juos atgal į banką“, – papasakojo milijardierius, kuriam priklauso įvairiuose pramonės sektoriuose veikiančios bendrovės, įskaitant gaminančiąsias cementą ir miltus.

A. Dangote forumo dalyviams taip pat pareiškė, kad, žvelgiant į Afrikos ateitį, perspektyviausi, jo nuomone, yra du sektoriai – žemės ūkis ir naujosios technologijos.

Jis pridūrė apgailestaujantis dėl kliūčių muitinėje ir administracinių problemų, kurios trukdo vystyti verslą visame Afrikos žemyne.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vladas

Vladas portretas
Rinkit aukas Afrikos vaikams.Durneliai.

TAIGI

TAIGI portretas
O AFRIKA SKURSTA,NE NESKURSTA,O BADAUJA IR BĖGA Į EUROPĄ,TARPTAUTINĖS ORGANIZACIJOS TURĖTŲ IMTIS SANKCIJŲ VISIEMS AFRIKOS IR ARABIJOS TURTUOLIAMS.

Cha

Cha portretas
Kaži, kiek jis už tą išgryninimą sumokėjo bankui, ir kiek dar sumokės už tai, kad atgal padės? A, teisybė, Afrikoj bankai taip neplėšikauja, kaip Lietuvoj...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių