Quantcast

Tualetų vamzdžius užkimšo didžiulis kiekis banknotų

  • Teksto dydis:

Jei kas nors pasako, kad nuleido į klozetą daugiau kaip šimtą tūkstančių, tai dažniausiai tebūna vaizdinga metafora apie prastą investiciją arba nežmonišką išlaidumą.

Tačiau Šveicarijoje prokurorai pradėjo aiškintis, kodėl dvi moterys tiesiogine prasme bandė į klozetus trijuose Ženevos restoranuose ir bankininkystės milžinės UBS biure sugrūsti maždaug 100 tūkst. eurų 500 eurų banknotais.

Banknotai „tikriausiai buvo sukarpyti žirklėmis“, naujienų agentūrai AFP sakė Ženevos prokuratūros atstovas Vincent'as Derouand'as (Vensanas Deruanas), patvirtinęs, kad gegužės mėnesį tikrai įvyko toks incidentas, apie kurį pirmasis pranešė laikraštis „Tribune de Geneve“.

Pasak V.Derouand'o, tyrėjai aiškinsis, ar šie pinigai yra susiję su kokia nors neteisėta veikla, nes banknotų naikinimas – kaip ir bandymas juos nuleisti į klozetą – Šveicarijoje nėra nusikaltimas.

Policijai apie šį atvejį buvo pranešta restoranams pasiskundus, kad buvo užkimšti jų tualetai.

Vėliau „atvyko advokatas, atstovaujantis banknotus nuleidusiems žmonėms, ir kompensavo jiems“ išlaidas už santechnikos darbus, sakė V.Derouand'as.

Minėtas didžiausio Šveicarijos banko UBS skyrius yra Ženevos centre, jame įsikūręs turto valdymo biuras. Pasak prokuratūros atstovo, banknotai buvo rasti tualetuose netoli vietos, kur yra šio banko saugyklos. UBS atsisakė komentuoti istoriją.

V.Derouand'as neaptarinėjo įtariamųjų tapatybės, bet „Tribune de Geneve rašė, kad pinigus į klozetus nuleido dvi ispanės, laikiusios banknotus banko seife.


Šiame straipsnyje: euraiTualetasužkimšo tualetą

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių