Quantcast

Sunkiausiai pasaulio moteriai atlikta skrandžio mažinimo operacija

  • Teksto dydis:

Indijos gydytojai ketvirtadienį paskelbė sėkmingai atlikę skrandžio mažinimo operaciją sunkiausia pasaulio moterimi laikomai egiptietei, kuri prieš tai turėjo numesti daugiau kaip 100 kg svorio.

Eman Ahmed Abd El Aty (Iman Ahmed Abd Ati), kuri anksčiau svėrė maždaug 500 kg, daugiau kaip du dešimtmečius nebuvo iškėlusi kojos iš savo namų Egipte, kol praėjusį mėnesį atvyko į Mumbajų operuotis.

„Džiaugiamės galėdami informuoti visus jai gera linkinčius žmones, kad ligoninės „Saifee“ medikų komanda sėkmingai atliko operaciją Eman Ahmed, – sakoma pareiškime. – Sėkminga laparoskopinė skrandžio sumažinimo operacija Eman buvo atlikta 2017 metų kovo 7 dieną.“

„Tolesnis ją gydančios medikų komandos veiksmų kursas bus išspręsti visas susijusias jos medicinines problemas, pasiekti, kad ji pajėgtų kuo greičiau išskristi atgal į Egiptą“, – priduriama pareiškime.

Dr. Muffazalo Lakdawalos (Mufazalo Lakdavalos), kuris vadovauja E.A.Abd El Aty gydymui, atstovė sakė, kad 37 metų egiptietei vasario pradžioje atvykus į Mumbajų, buvo užtikrinta, kad jos svoris nesiektų 400 kilogramų.

„Eman numetė daugiau kaip 100 kg ir kasdien, su visu gydymu ir parama, palaipsniui (toliau) netenka svorio“, – sakė ji naujienų agentūrai AFP.

E.A.Abd El Aty tebelaikoma sunkiausia pasaulio moterimi, sunkesne už amerikietę Pauline Potter (Polin Poter), kurios svoris pernai liepą, Guinnesso (Gineso) rekordų knygos duomenimis, buvo 293 kilogramai.

E.A.Abd El Aty, kuri yra iš Viduržemio jūros uostamiesčio Aleksandrijos, į Mumbajų buvo nuskraidinta vasario 11 dieną, specialiai pritaikytu laineriu „Airbus“.

Jos sesuo į M.Lakdawalą kreipėsi spalio mėnesį, tvirtindama, kad E.A.Abd El Aty reikia skubios medicininės pagalbos.

Jos šeima gydytojui papasakojo, kad vaikystėje jai buvo diagnozuota dramblialigė ir kad ji praktiškai nebegalėjo judėti.

E.A.Abd El Aty patyrė insultą, serga kitomis sunkiomis su nutukimu susijusiomis ligomis, tarp jų diabetu ir hipertenzija, negali išsimiegoti.

Iš pradžių jos prašymas išduoti Indijos vizą buvo atmestas, bet per „Twitter“ tiesiogiai paprašius Indijos užsienio reikalų ministrės įsikišti, leidimas atvykti jai buvo duotas.

Tada E.A.Abd El Aty teko ilgai laukti dėl to, kad jokia oro bendrovė dėl jos sveikatos problemų nenorėjo jos skraidinti.

Jai galiausiai atvykus į Indiją M.Lakdawalos komanda nustatė specialią skysčių dietą, kad sumažėtų svoris ir jie galėtų operuoti.

Dabar ji pajėgia atsisėsti ir kelis mėnesius bus stebima, jai bus taikomos fizioterapinės priemonės, kad sustiprėtų raumenys. Tada ji galės grįžti į Egiptą.

Skrandžio mažinimo operacijos vis labiau populiarėja Indijoje, kur didėja nutukusių žmonių skaičius, ypač miestuose.

Į Indiją atvyksta daug „medicininių“ turistų, kurie siekia kokybiškų paslaugų be būtinybės laukti eilėse ir už daug mažesnius pinigus nei Vakarų valstybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių