Quantcast

Pasaulio įdomybės: žaisti „Pokemon Go“ Indonezijoje uždrausta policijai ir kariškiams

Indonezijos gynybos ministrui įspėjus, kad visame pasaulyje išpopuliarėjęs „Pokemon Go“ kelia grėsmę saugumui, šalies policijai jau įsakyta nežaisti šio išmaniesiems telefonams skirto žaidimo, o netrukus tai bus uždrausta ir kariškiams.

Vos prieš dvi savaites pasirodęs žaidimas visame pasaulyje, įskaitant Indoneziją, pelnė milžinišką populiarumą, tačiau jau sulaukė kaltinimų dėl nusikaltimų ir eismo taisyklių pažeidimų, taip pat nuogąstavimų, kad dėl savo technologinių gebėjimų jis galėtų būti panaudotas šnipinėjimui.

Šių priemonių Indonezija nusprendė imtis po to, kai praėjusią savaitę buvo trumpam sulaikytas vienas prancūzas, kuris, žaisdamas „Pokemon Go“, atsitiktinai atklydo į karinę bazę Javos saloje.

***

Nors Prancūzijos prezidento Francois Hollande`o šukuosena niekada nebuvo taip plačiai aptarinėjama, kaip Donaldo Trumpo ar Boriso Johnsono, šį kartą Prancūzijos lyderis sulaukė nemažai apkalbų. Vienas šalies dienraštis išsiaiškino, kad asmeninis F. Hollande`o kirpėjas kas mėnesį gauna 10 tūkst. eurų atlygį ir vien už tai, kad kaskart sutvarko iš pažiūros niekuo neišsiskiriančią prezidento šukuoseną.

Prancūzai pasišiaušė dėl tokio ekstravagantiško šalies vadovo išlaidavimo. Kai kurie „Twitterio“ vartotojai kėlė mintį, kad per 2017 m. rinkimus prezidento postą turėtų užimti pliktelėjęs kandidatas, mat taip būtų sutaupyta mokesčių mokėtojų pinigų. Taip pat buvo dalijamasi nuotrauka, kurioje F. Hollande`as dėvi megztą kepuraitę, o užrašas šalia jos skelbia „biudžeto karpymai“.

***

Naujosios Zelandijos nardytojas ryžosi ekstremaliam bandymui pagerinti sau pačiam priklausantį giliausio panėrimo rekordą. Williamas Trubridge`as be kvėpavimo įrangos ir plaukmenų pasiekė 102 metrų gylį ir tam 4 min. 13 s sulaikė kvėpavimą. Savo anksčiau pasiektą rekordą 36 metų nardytojas pagerino vienu metru. Ekstremalas rekordo siekė Dyno žydrojoje skylėje Bahamose. Ši povandeninė smegduobė yra populiari nardymo vieta, o jos gylis siekia 202 metrus.

***

Nuo šiol Indijos gyventojai galės į namus užsisakyti Gangos upės vandens, kuris laikomas šventu. Indijos nacionalinė pašto tarnyba paskelbė, kad indai šio vandens galės užsisakyti internetu arba bet kuriame pašto skyriuje, o į buteliukus supilstytas vanduo bus pristatomas tiesiai į namus. „Motina Ganga“ vadinamą upę induistai garbina ir laiko šventa, tačiau pati upė labai užteršta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių