Quantcast

Pasaulio įdomybės: šunų paplūdimyje keturkojai gali išsimaudyti ir atsigaivinti alumi

Kroatijoje atidarytas pirmasis šalyje paplūdimys šunims. Nedideliame miestelyje Cirkvenicoje atostogautojai ir jų keturkojai draugai gali kartu nuo karšto oro atsigaivinti Adrijos jūros vandenyje.

Daugelyje paplūdimių Adrijos pakrantėje draudžiama mėgautis saule ir jūra kartu su šunimis, todėl idėjos iniciatoriai teigia įkūrę ne tik šunims draugišką paplūdimį, bet tiesiog šunų paplūdimį, kur keturkojai draugai gali kartu drybsoti prieš saulę su šeimininkais centrinėje miestelio dalyje.

Šalia paplūdimio esančiame bare šunys gali atsigaivinti nealkoholiniu šunų alumi. Jis pagamintas iš jautienos arba vištienos sultinio ir miežių ekstrakto. Taip pat šuneliai gali atsigaivinti specialiai jiems sukurtais ledais.

***

Praėjusios savaitės pradžioje Luizianos valstiją nusiaubė „tūkstantmečio potvyniu“ vadinama gamtos stichija. Didžiulė lėtai judėjusi audra dešimtys tūkstančių žmonių paliko be namų, daugiau nei 10 žmonių žuvo. Šios valstijos gyventojai pripratę prie galingų audrų ir paprastai žino, kaip elgtis joms užklupus. Tačiau ši audra į Luizianą atslinko labai tyliai ir augo per kelias dienas.

Potvynis buvo toks nesuvaldomas, kad valstybinių institucijų pajėgos nesugebėjo tvarkytis vienos. Nelaimės akivaizdoje susibūrė tūkstančiai Luizianos žvejų ir medžiotojų, kurie vietinių vadinami „Kajunų armija“. Susiskirstę į organizuotas grupes jie vykdė paieškų ir gelbėjimo darbus.

Kita gamtos stichija siaubia kitą Amerikos dalį. Dėl nesustabdomų gaisrų Pietinėje Kalifornijoje evakuoti apie 100 tūkst. gyventojų. Gaisrams plisti padeda užsitęsusi sausra.

***

Šimtai pietų korėjiečių masiniame susibūrime nusiskuto plikai. Taip buvo išreiškiamas protestas prieš planuojamą įkurti priešraketinį skydą apsiginti nuo galimos Šiaurės Korėjos agresijos.

Susirinkusieji teigė, kad jeigu Jungtinės Valstijos sukurtų priešraketinę sistemą jų šalyje, tai tik dar labiau paaštrintų ir taip didelę įtampą tarp dviejų Korėjų. Protestuotojų lyderė teigė, kad nusiskusti plaukus esą yra stipriausia įmanoma protesto forma.

Dažnai pasikartojant Šiaurės Korėjos raketiniams bandymams, Pietų Korėjos prezidentas praėjusį mėnesį pasiūlė įrengti priešraketinę sistemą, kurią dislokuotų amerikiečiai.

***

Į Prancūzijos vynuogynus grįžta arkliai. Vaizdas, kaip per vynuogių laukus, plūgus traukiantys arkliai jau kurį laiką buvo matomas tik atvirukuose, tačiau pastaruoju metu stebima nauja tendencija – prancūzų vynuogių augintojai vis dažniau grįžta prie prosenelių patikrintų metodų.

Anot ūkininkų, arklys, kitaip nei traktorius, taip nesuspresuoja žemės, todėl ji gali lengviau kvėpuoti, taip pat traktoriaus sukeliama nuolatinė vibracija pažeidžia vynuogių šaknis ir tai sutrumpina augalo gyvavimo laiką.

***

Šią savaitę Niujorke prasidėjo filmo „Volstryto vilkas“ bylos svarstymas. Buvęs brokeris Endriu Greenas į teismą padavė „Paramont Pictures“ kompaniją, nes esą vienas iš filmo herojų Nickas „Rugratas“ Koskoffas buvo paremtas pagal jo asmeninio gyvenimo faktus ir net išvaizdą, tačiau filmo veikėjo moralinės vertybės visiškai neatitinka ieškinį pateikusio E. Greeno vertybių ir todėl esą griauna kitų žmonių pasitikėjimą juo.

Be to, filme veikėjas nuteisiamas už pinigų plovimą, o ieškovui E. Greenui, kuris iš tikrųjų ir dirbo skandalingoje „Stratton Oakmont“ kompanijoje, apie kurią pasakojama filme , jokie kaltinimai niekada nebuvo pareikšti.

Beje, ne vienas E. Greeną pažįstantis žmogus paliudijo atpažinęs jį Martino Scorsese filme. Birželio mėnesį šioje byloje nuo kaltinimų buvo atleistas Leonardo DiCaprio, kuris filme įkūnija brokerių kompanijos vadovą Jordaną Belfortą.

Šių metų liepą pasirodė įtarimai, kad „Volstryto vilko“ filmas apie brokerių kompaniją, sukčiavimo būdu susikrovusią milijonus, taip pat galėjo būti pastatymas iš nešvarių pinigų.

***

Laukinis Indijos dramblys sulaukė pasaulinio dėmesio po to, kai potvynio buvo nuneštas šimtus kilometrų ir galiausiai mirė dėl širdies priepuolio po savaitės trukusio gydymo.

Gydymui vadovavęs veterinaras Mustafizuras Rahmanas teigia, kad dramblys nugaišo dėl ilgai trukusio streso, karščio ir drėgmės. Dramblys buvo pagautas Brahmaputros upės srovės Indijoje ir vandens buvo nešamas 45 dienas. Iš viso dramblio patelė nukeliavo beveik 1,5 tūkst. km ir buvo išgelbėta Bangladeše.

Po savaitę trukusių veterinarų pastangų dramblio gyvybės išgelbėti nepavyko. Bangladeše dramblį išgebėjusių žmonių ir šalies žiniasklaidos gyvūnas buvo pramintas „Bangabahadur“, kas reiškia „Bengalų herojus“. Indijos žiniasklaidoje diskutuojama, kad šio herojiško 4 t sveriančio gyvūno palaikai turėtų būti grąžinti į Indiją.

Parengta pagal užsienio spaudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių