Quantcast

Paradoksas Britanijoje: natūralus kailis pigesnis už dirbtinį

  • Teksto dydis:

Dėl smarkiai kritusių natūralaus kailio kainų dabar Jungtinėje Karalystėje jis kainuoja mažiau už dirbtinį ir kai kurie gamintojai ir prekybininkai jau ėmė apgaudinėti pirkėjus ir triušo, lapės ar audinės kailį pardavinėti kaip dirbtinį, rodo Britanijos gyvūnų apsaugos draugijos „Humane Society International UK“ duomenys.

Vis daugiau britų pastaruoju metu atsisako dėvėti drabužius su natūraliu kailiu dėl etinių priežasčių. Beje, auginti kailinius žvėrelius šalyje uždrausta nuo 2003 metų.

„Mes žinome, kad dauguma britų nenori pirkti dirbinių iš kailio dėl etinių ir moralinių priežasčių, tačiau mūsų miestų gatvėse pastebime vis daugiau natūralaus kailio, – sakė minėtos organizacijos direktorė Claire Bass (Kler Bas). – Vartotojai yra apgaudinėjami jiems parduodant natūralų kailį.“

Dažniausiai tokiu atveju kalbama ne apie drabužius iš kailio, o apie aksesuarus ar nedideles detales: burbulą ant kepurės ar šaliko, raktų pakabukus ir panašiai, rašo „The Times“.

„Humane Society International UK“ duomenimis, nedidelių daiktų iš triušio, šuns, lapės, audinės ar net meškėno kailio galima nesunkiai nusipirkti turgeliuose, nedidelėse parduotuvėlėse ar užsisakyti internetu. Ir dalis pardavėjai net patys nežino, kad kailis yra natūralus.

„Humane Society International UK“ nori, kad prekių etiketėse būtų tiksliai aprašytos visos medžiagos, naudotos gaminant vieną ar kitą gaminį. Taip pat ji reikalaus visiškai uždrausti natūralaus kailio importą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu

pritariu portretas
Niekaip negaliu suprasti, kokį malonumą jaučia kai kurie, nešiodami ant savęs lavonus.

To gyvunas

To gyvunas portretas
O kuo skiriasi odines striukes, visokios rankines, netgi batai, jie gi t.p is gyvunines medziagos?

gyvunas

gyvunas portretas
Tik visiskai emociskai neissivyste zmogenai gali nesioti kailinius.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių