Quantcast

Nigerijoje mirė 93 metų vyras, turėjęs 86 žmonas

  • Teksto dydis:

Vienas nigerietis, turėjęs 86 žmones ir teismo beveik prieš dešimtmetį verstas išsiskirti su 82 žmonomis, mirė sulaukęs 93-ejų, pranešė jo atstovas pirmadienį.

Muhammadu Bello Masaba (Muhamadu Belas Masaba) „užgeso šeštadienį savo namuose, apsuptas artimųjų“, sakė naujienų agentūrai AFP telefonu Salahu Bello (Salahu Belas) iš Nigerio valstijos Nigerijoje.

2008 metais šariato teismas sostinėje Minoje nustatė, kad jis „maištingai niekina religijos įstatymus ir neteisėtai yra vedęs 86 žmonas“.

Jam buvo nurodyta pasilikti tik keturias žmonas, o su likusiomis išsiskirti. Mat, islamas leidžia musulmonui turėti ne daugiau kaip keturias žmonas.

M.B.Masaba, meiliai vadinamas „baba“ (tėtušiu) su nutartimi nesutiko ir tvirtino nepažeidęs jokių dogmų.

Nepaklusęs teismo sprendimui, jis buvo areštuotas, bet visos 86 jo žmonos ir 20 iš jo 170 vaikų susirinko prie Nigerio valstijos teisingumo ministerijos, kad palaikytų jį. Vėliau byla buvo panaikinta.

Pasak jo atstovo, M.B.Masabos palikimas yra „pasitikėjimas, gailiaširdiškumas ir nuolankumas Alacho valiai“. Kokia buvo jo mirties priežastis, nenurodoma.

„Jis mirė būdamas 93-ejų, ir bet kuris žmogus, išgyvenęs iki tokio amžiaus, turėtų turėti negalavimų, – sakė S.Bello. – Baba nevartojo vaistų, ir neklausė patarimų gerti vaistus. Štai taip jis gyveno. Jo šeima yra visa čia. Visos 86 žmonos buvo aplink jį, kai jis mirė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kai pagalvoji - nervų skyryboms negadino...

na

na portretas
vien vardam isimint reikt7 sarasiuka turet, kitaip niekaip

Aras Valiulis

Aras Valiulis portretas
ko ne Dzeusas?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių