Quantcast

Nevykęs pokštas: girti vietnamiečiai sukėlė potvynį

  • Teksto dydis:

Vietnamo vidurio regione trys girti draugužiai juokaudami atidarė vandens saugyklos užtvankos vartus ir sukėlė potvynį, sunaikinusį nemažus pasėlių plotus, antradienį pranešė pareigūnai.

Be to, ši “išdaiga” gali nulemti vandens trūkumą karštuoju metų laiku.

Tokį „pokštą“ Fu Jeno provincijoje iškrėtę vyrai buvo sulaikyti. Dėl jų veiksmų iš saugyklos ištekėjo 2 mln. kubinių metrų vandens, dviejuose kaimuose buvo nušluoti keli hektarai cukranendrių laukų ir sunaikinta tūkstančiai tonų javų.

Vietos policija taip pat nurodė, kad dėl šio kovo 15-osios incidento karštuoju sezonu gali trūkti vandens ir prasidėti sausra.

„Policija tiria incidentą, kad apskaičiuotų bendrą žalos dydį ir galėtume rasti būdą padėti nukentėjusiems gyventojams“, – naujienų agentūrai AFP sakė Son Hoa rajono administracijos vadovo pavaduotojas Pham Dinh Phungas (Fam Din Fungas).

Minima nuo 2015 metų veikianti vandens saugykla buvo suprojektuota siekiant užkirsti kelią potvyniams, saugoti perteklinį vandenį ir užtikrinti ūkininkų laukų drėkinimą. Paprastai saugykloje būna iki 10 mln. kubinių metrų vandens.


Šiame straipsnyje: Vietnamaspotvynispokštas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių