Quantcast

Klaipėdietis užaugino pomidorus galiūnus

Uostamiesčio gyventojas savo sode džiaugiasi įspūdingo dydžio pomidorais. Sodininkas pasakojo, kad tokį derlių su žmona jis skina jau ne pirmą rudenį. Šį kartą net keli klaipėdiečių užauginti pomidorai sveria daugiau nei kilogramą. Vienas toks sunkiasvoris iškeliavo net į Sankt Peterburgą.

Uostamiestyje įsikūrusioje Gėlių gatvėje sodininkaujantis Antanas savo šiltnamyje raško daugiau nei kilogramą sveriančius pomidorus.

Vyras pasakojo, kad tokius galiūnus su žmona ragauja jau ne pirmą rudenį, tačiau iki šiol nesusimąstė, kad užaugintos daržovės galėtų kažką nustebinti.

„Vartydami spaudą, žiūrėdami televizorių pastebėjome, kad žmonės užaugina ir giriasi didelėmis daržovėmis. Užkėlėme ant svarstyklių savąsias ir patys nustebome, kad pomidorai sveria daugiau nei kilogramą. Bet panašių būna kiekvienais metais, todėl mums labai gigantiški jie ir neatrodė“, – prisipažino klaipėdietis.

Jau kelerius metus sodininkai džiaugiasi gausiu pomidorų derliumi. Daugelis šių daržovių jau anksčiau traukė artimųjų dėmesį, tačiau šiemet užderėjo itin dideli ir sunkūs pomidorai.

Antanas tikino, kad jokios ypatingos pomidorų auginimo technikos su žmona neatrado – sunkiasvorės daržovės užaugo be jokių cheminių trąšų.

„Gudrybių nesiėmėme, stengiamės porą kartų per savaitę palaistyti vandeniu, žmona kartais dar liedavo dilgėlių arba svogūnų lukštų raugu, taip pat pirkome mėšlo ir juo laistėme“, – aiškino gyventojas.

Neseniai sutuoktinius aplankę giminės iš užsienio buvo sužavėti didžiuliais raudonskruosčiais. Vienas toks, sveriantis beveik kilogramą ir tris šimtus gramų, iškeliavo į Sankt Peterburgą.

Klaipėdiečių sodelyje dar auga agurkai, įvairios uogos, neseniai ten šaknis įleido ir obelaitė.
Kitos daržovės Antaną taip pat džiugina derliaus gausybe, tačiau įspūdingų svorių ar matmenų nedemonstruoja.

Pašnekovas prisipažino, kad kartu su žmona labai myli gamtą bei savąjį sodą ir stengiasi skirti jam kuo daugiau laiko. Greičiausiai tai ir bus įspūdingo dydžio daržovių auginimo paslaptis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių